Σέρρες. Κινητοποίηση για το έγκλημα των Τεμπών κατά του προκλητικού Κώστα Αχ. Καραμανλή

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στις Σέρρες, στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την «προκλητική υποψηφιότητα» –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση– του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο Σύλλογος και οι στόχοι του

Στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023 με όνομα «Τέμπη 2023» προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες, συγγενείς των θυμάτων, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος που κόστισε τις ζωές τουλάχιστον 57 ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν από τον Άρειο Πάγο να επιβλέψει στενά την υπόθεση και να αποτρέψει την εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του σωματείου είναι:

  • Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά
  • Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα.

Επίσης, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………