Η Ινδία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για την επιστροφή αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τη Βρετανική Αυτοκρατορία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έκθεση της έκθεσης Ινδία: Κοσμήματα που κατέκτησαν τον κόσμο - Βραχιόλια ώμου Vanka (μέχρι το 1765). Μουσείο Victoria and Albert, Λονδίνο - RIA Novosti, 1920, 13/05/2023
© RIA Novosti / Σοφία Πονομάρεβα Έκθεση της έκθεσης “India: Jewels that Conquered the World” – βραχιόλια ώμου “vanki” (μέχρι το 1765). Μουσείο Victoria and Albert, Λονδίνο.

Telegraph: Η Ινδία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για την επιστροφή αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τη Βρετανική Αυτοκρατορία

Η ινδική κυβέρνηση θα ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη διπλωματική εκστρατεία για την επιστροφή χιλιάδων πολύτιμων αντικειμένων που μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, αναφέρει η Telegraph, επικαλούμενη πηγές.

Το υπουργικό και διπλωματικό επιτελείο της Ινδίας θα συμμετάσχει στην εξασφάλιση της επιστροφής δυνητικά χιλιάδων αντικειμένων που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας.

Σημειώνεται ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ζήτηση για την επιστροφή αντικειμένων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Ινδία θέλει επίσης να φέρει πίσω ένα από τα πιο διάσημα διαμάντια Kohinoor στον κόσμο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαδικασία επιστροφής των αντικειμένων θα πρέπει να ξεκινήσει φέτος.

………………………………………………………………………………………………..