Οι BRICS ενδέχεται να εισαγάγουν ένα κοινό νόμισμα

Business News

Εικονογράφηση: Dakaik.Αρ

Μια ομάδα χωρών BRICS θα συζητήσει τη δυνατότητα εισαγωγής ενός κοινού νομίσματος. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 11 Μαΐου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό υπουργό Εξωτερικών, το θέμα αυτό είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνάντησης των αρχηγών κρατών στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22 Αυγούστου.

Οι BRICS αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής, καθιστώντας τα ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά μπλοκ στον κόσμο.

Αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στις τάξεις της. Η Αλγερία θα γίνει μέλος των BRICS στο εγγύς μέλλον.

Πηγή

………………………

Σχετικά για τους BRICS

……………………………………..

Παρεμπιπτόντως, υπέπεσε στην αντίληψη μας αυτό το κανάλι youtube

Αν θέλετε παρακολουθήστε το βίντεο … και τα όποια συμπεράσματα δικά σας …

………………………………………………………………………………………………………………