Η σύγκριση του Scholz με τον Goebbels γίνεται flash mob στην Πολωνία

News

Scholz και Goebbels. Κολάζ: eadaily.com

Στην Πολωνία, φαίνεται, ανταγωνίζονται ποιος μπορεί να τσιμπήσει πιο καυστικά τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ο Σολτς συγκρίθηκε με τον εγκληματία πολέμου Γκέμπελς.

Το έναυσμα για ύβρεις ήταν η ομιλία του Σολτς στις 8 Μαΐου, που χρονολογείται να συμπέσει με την ήττα του φασισμού. Στην ομιλία του ο καγκελάριος μίλησε για τους Ναζί γενικότερα, χωρίς να χρησιμοποιεί το επίθετο «Γερμανός». Αρχικά, ο ευρωβουλευτής από την Πολωνία, Ryszard Czarnecki , εξοργίστηκε , λέγοντας ότι μια τέτοια ελεύθερη ερμηνεία των γεγονότων «εξέπληξε ακόμη και μαθητές δημοτικού σχολείου».

«Ήταν ένας συμπατριώτης του κ. Scholz, κάποιος Joseph Goebbels , που είπε ότι ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται εκατό φορές γίνεται αλήθεια. Το Βερολίνο έχει κάποια επιτυχία στην επανάληψη του ψέματος». πρόσθεσε ο Charnetsky

Την επόμενη μέρα, ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro ανέπτυξε την ιδέα του ευρωβουλευτή.

«Ο καγκελάριος Scholz, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι η Γερμανία ελευθερώθηκε από τους Ναζί, αφού η Γερμανία καταλήφθηκε από αυτούς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μπορεί να ειπωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο ο καγκελάριος Scholz αναφέρθηκε στην παράδοση του διάσημου συμπατριώτη του, κάποιου Goebbels, ο οποίος μπορούσε ακόμη και να ζηλέψει τη δημιουργική εφευρετικότητα του καγκελάριου Scholz, είπε ο Ζέμπρο.

Έτσι, το παρατσούκλι «λουκάνικο προσβεβλημένου συκωτιού», το οποίο απένειμε στον Scholz ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, Andriy Melnyk , συμπληρώθηκε τώρα με το «The Second Goebbels». Μια εντυπωσιακή υποβάθμιση του πρώην γερμανικού μεγαλείου.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………