Η Κίνα απειλεί την ΕΕ με αντίμετρα για πιθανές κυρώσεις κατά των εταιρειών της

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας Petr Kovalev/TASS
Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας © Petr Kovalev/TASS

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin, «η ευρωπαϊκή πλευρά δεν πρέπει να κάνει λάθος, διαφορετικά το Πεκίνο θα αναγκαστεί να προστατεύσει αποφασιστικά τα ορθολογικά δικαιολογημένα νόμιμα δικαιώματά του».

Η Κίνα θα προστατεύσει τα συμφέροντά της σε περίπτωση κυρώσεων της ΕΕ κατά επτά κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας λόγω της προμήθειας εξοπλισμού τους στη Ρωσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν.

“Εάν αποδειχθούν αληθείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης, <…> τέτοιες ενέργειες από την ευρωπαϊκή πλευρά θα υπονομεύσουν σοβαρά την αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Κίνας”, τόνισε σε ενημέρωση.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι επτά κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να τεθούν υπό κυρώσεις της ΕΕ λόγω της προμήθειας εξοπλισμού στη Ρωσία, απάντησε: «Η ευρωπαϊκή πλευρά δεν πρέπει να κάνει λάθος, διαφορετικά το Πεκίνο θα αναγκαστεί να προστατεύσει αποφασιστικά τη λογική του νομική δικαιώματα».

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………….