Πανικός. Οι Αμερικανοί αποσύρουν βιαστικά χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: www.istockphoto.com

12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εβδομάδα: Οι Αμερικανοί αποσύρουν βιαστικά χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Οι Αμερικανοί αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες για δύο συνεχόμενους μήνες. Αυτό αναφέρθηκε στις 7 Μαΐου από το τηλεγραφικό κανάλι Nebozhena.

Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα, ο όγκος των καταθέσεων μειώθηκε κατά 12,5 δισ. δολάρια Ο κόσμος φοβάται την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα: περίπου 190 τράπεζες ταυτόχρονα μπορεί να εκραγούν λόγω πτώσης της ρευστότητας.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, σύμφωνα με το Bloomberg, έδειξε ότι μόνο το ένα πέμπτο των Αμερικανών δεν ανησυχεί καθόλου για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους μπορεί να κινδυνεύουν. Αυτή η ανησυχία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Η ικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να λάβει έκτακτα μέτρα για να αποφύγει μια χρεοκοπία εξαντλείται. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Janet Yellen στο ABC News.

Έτσι η Yellen απάντησε στην ερώτηση εάν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαθέτει πρόσθετα εργαλεία για την αποφυγή χρεοκοπίας.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………