Ο Πρόεδρος της Αλγερίας μίλησε για τα οφέλη από την ένταξη στους BRICS

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: Sputnik / Mikhail Klimentiev.

Η είσοδος της Αλγερίας στο BRICS θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας περισσότερο από όσο την έχουν βοηθήσει οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στην ιστορία, δήλωσε ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun. Η δήλωση του αρχηγού του αλγερινού κράτους έγινε κατά τη συνάντησή του με τους αρχισυντάκτες των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας. Το βίντεο από τη συνάντηση δημοσιεύτηκε από το γραφείο του Tebbun, αναφέρει η Eadaily

«Ο οργανισμός BRICS θα μας βοηθήσει (στην ανάπτυξη) περισσότερο από ό,τι άλλοι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί μας έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα». – είπε ο Tebbun, απαντώντας σε ερώτηση για την είσοδο της χώρας στους BRICS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κεφάλαιο «της τράπεζας BRICS περιέχει 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από αυτό της Παγκόσμιας Τράπεζας».

«Οι BRICS θα χρηματοδοτήσουν τα έργα μας, θα ενταχθούμε στην οργάνωσή τους και θα ενωθούμε πολιτικά. Αυτό είναι δύναμη», είπε ο Αλγερινός ηγέτης.

Νωρίτερα, ο Tebbun είπε ότι η χώρα του ελπίζει να ενταχθεί στους BRICS το 2023.

Οι BRICS ενώνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Ορισμένες άλλες χώρες σκοπεύουν να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ, όπως η Αργεντινή, το Ιράν και, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος. Η Νότια Αφρική ανέλαβε την προεδρία των BRICS από την Κίνα νωρίτερα φέτος. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην επόμενη χώρα.

………………………………………..

Σχετικά για τους BRICS

…………………………………………………………………………………………………….