Ουκρανός εκπρόσωπος επιτίθεται σε Ρώσσο (vid) στη σύνοδο κορυφής της PABSEC στην Άγκυρα

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής της PABSEC στην Άγκυρα - RIA Novosti, 1920, 05/04/2023
Στη φωτογραφία, καθιστή η ρωσσίδα εκπρόσωπος και δεξιά όρθιος ο Ουκρανός, στο πρώτο συμβάν.

Προκλητικοί για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί, στη σύνοδο κορυφής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (PABSEC) στην Άγκυρα, με συμπεριφορές χούλιγκαν !!

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ένας Ουκρανός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε Ρώσσο εκπρόσωπο, στο περιθώριο της εκδήλωσης. Εκεί φαίνεται η ρωσσίδα εκπρόσωπος να βγάζει μια selfie φωτογραφία και πίσω της πήγε προκλητικά ο Ουκρανός. Κατόπιν ένας Ρώσσος πάει και του παίρνει την ουκρανική σημαία, ο Ουκρανός τον ακολουθεί και του επιτίθεται με γροθιές και κλωτσιές !! Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. 

Πηγή βίντεο

Όπως είπε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας Olga Timofeeva , λίγο πριν από αυτό, η ουκρανική πλευρά προσπάθησε να κανονίσει μια πρόκληση στην επετειακή σύνοδο κορυφής των προέδρων των κοινοβουλίων των κρατών μελών της PABSEC. Σύμφωνα με αυτήν, η αντιπροσωπεία από την Ουκρανία θέλησε να διακόψει την ομιλία των Ρώσσων εκπροσώπων, κρέμασε σημαίες και φώναξε προσβλητικές φράσεις. Η Τιμοφέεβα διευκρίνισε ότι η προσπάθεια του Κιέβου απέτυχε, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ κάλεσε όλους σε τάξη.

Τα περιστατικά εκθέτουν τους Τούρκους υπεύθυνους ασφαλείας στον χώρο της συνόδου κορυφής, που επενέβησαν κατόπιν εορτής !!

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (PABSEC) δημιουργήθηκε το 1993 με πρωτοβουλία της Ρωσσίας και της Τουρκίας. Σήμερα περιλαμβάνει αντιπροσωπείες από 13 κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσσία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία. Καθεστώς παρατηρητή έχουν τα κοινοβούλια έξι κρατών: Λευκορωσία, Γερμανία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Σλοβακία, Γαλλία, καθώς και 13 οργανώσεις.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατά την έγκριση των εντολών των μελών των αντιπροσωπειών, οι Ουκρανοί ζήτησαν επιθετικά την αποχώρηση των Ρώσσων συμμετεχόντων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η αντιπροσωπεία της Μόσχας αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Ταυτόχρονα, η Ρωσσία συνέχισε τη συμμετοχή της στον οργανισμό.

Η προεδρία στην PABSEC για τους επόμενους έξι μήνες περνά από την Τουρκία στην Ουκρανία.
.
Με πληροφορίες από το πρακτορείο RIA Novosti

……………………………………………………………………………………………………