Ο Λαβρόφ έφτασε στην Ινδία για συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της SCO

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ - RIA Novosti, 1920, 05/04/2023

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Ινδία, όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Οι υπουργοί, όπως αναφέρει το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχεδιάζουν να προετοιμαστούν για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών των κρατών μελών της SCO , η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3-4 Ιουλίου στο Νέο Δελχί .
.
Από αυτή την άποψη, οι διπλωμάτες θα συζητήσουν το περιεχόμενο της εκδήλωσης, θα εξετάσουν σχέδια σχετικών εγγράφων και αποφάσεων και θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διεθνή και περιφερειακή ατζέντα.
Επίσης, όπως σημειώνεται από το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι υπουργοί στη συνεδρίαση της SCO θα δώσουν ουσιαστική προσοχή στην επέκταση του οργανισμού: θα εγκρίνουν το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών των κρατών μελών της SCO για την παραχώρηση του καθεστώτος στο Ιράν, κράτους μέλους, να συζητήσουν την έκκληση της Λευκορωσίας για πιθανή επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξής της στον οργανισμό, στο περιθώριο αναμένεται η υπογραφή μνημονίων για τη χορήγηση ιδιότητας εταίρου διαλόγου της SCO στο Μπαχρέιν , Κουβέιτ , Μιανμάρ , Μαλδίβες και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , τα οποία «θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για τη σύνδεση αυτών των χωρών με το έργο της ένωσης σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti, ο Λαβρόφ έχει προγραμματιστεί να έχει μια σειρά από διμερείς συναντήσεις – με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδίας, της Κίνας και του Πακιστάν .

………………………………………………………………………………………………..