Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο παρακολουθεί μια πιθανή χρεοκοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: topwar.ru

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 2 Μαΐου, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι είναι πιθανή μια χρεοκοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Ιουνίου.

«Βλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομία, η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα: αυτός είναι ο υψηλός πληθωρισμός, η συνέχιση των πληθωριστικών προσδοκιών είναι αρκετά υψηλή. Φυσικά, παρακολουθούμε όλα αυτά πολύ προσεκτικά», είπε ο Πεσκόφ. Μέχρι στιγμής έχουν βρει λύσεις. Αυτή τη φορά θα παρακολουθούμε στενά».

Όπως ανέφερε η EADaily , η Goldman Sachs υπολόγισε τα φορολογικά έσοδα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για τις αρχές Απριλίου – και αποδείχθηκαν εξαιρετικά αδύναμα. Αυτό θα μπορούσε να φέρει τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ξεμείνει από χρήματα και υπάρχει πραγματική απειλή τεχνικής χρεοκοπίας. Αν και η Fed υπόσχεται να αγοράσει μαζικά αμερικανικά ομόλογα σε περίπτωση χρεοκοπίας και να προσπαθήσει να διατηρήσει τεχνητά την αγορά χρέους στη ζωή, αλλά ακόμη και σε αυτό το σενάριο, οι αμερικανικές τράπεζες αναμένουν κατάρρευση των αμερικανικών χρηματιστηρίων κατά 15-20% σε περίπτωση Προκαθορισμένο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου θα πέσει επίσης – και μια ακόμη μεγαλύτερη επίδραση θα είναι μακροπρόθεσμη, από την απώλεια εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αξιόπιστου δανειολήπτη και στα αμερικανικά ομόλογα – ως τυπικά οι πιο ασφαλείς επενδύσεις στον κόσμο, λέει ο Αμερικανός ειδικός Malek Ο Ντουντάκοφ πιστεύει .

………………………………………….

Σχετικά …

Το ΔΝΤ καταγράφει σταδιακή εγκατάλειψη του δολαρίου

Τραμπ: Η χειρότερη ήττα των ΗΠΑ τα τελευταία 200 χρόνια. Σύντομα το δολάριο δεν θα είναι παγκόσμιο νόμισμα.

………………………………………………………………………………………………………………