Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε τον πιθανό θάνατο του διοικητή των δυνάμεων εδαφικής άμυνας των Ε/Δ της Ουκρανίας κοντά στο Αρτέμιβσκ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η στιγμή της υπονόμευσης τεθωρακισμένου αυτοκινήτου. Εικονογράφηση από την υπηρεσία Τύπου του Prigozhin

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε το θάνατο του διοικητή των δυνάμεων εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Αρτέμιβσκ

Ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin, ανακοίνωσε τον πιθανό θάνατο* κοντά στο Artemivsk (Bakhmut) του διοικητή των δυνάμεων εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) Igor Tantsyura.

Την αντίστοιχη δήλωση του επικεφαλής του PMC δημοσίευσε στο κανάλι Telegram η υπηρεσία Τύπου του την Τρίτη 2 Μαΐου. Διευκρινίζεται ότι ο Ουκρανός στρατηγός βρισκόταν σε θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε από πυροβολητές Βάγκνερ.

“Σήμερα στις 13.25, μονάδες πυροβολικού της PMC” Wagner “κατά την προσέγγιση των εφεδρειών από τον οικισμό Chasov Yar στον οικισμό Bakhmut κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν ο διοικητής των δυνάμεων εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανία Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Ταντσιούρα” είπε ο Πριγκοζίν.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή αυτές οι πληροφορίες διευκρινίζονται και υποσχέθηκε να δώσει όλες τις λεπτομέρειες αργότερα. Η υπηρεσία Τύπου δημοσίευσε επίσης ένα παγωμένο καρέ βίντεο που τραβήχτηκε από drone, το οποίο καταγράφει τη στιγμή που καταστράφηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Ο Igor Tantsyura διορίστηκε Διοικητής των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Μάιο του 2022. Πριν από αυτό, υπηρέτησε ως επιτελάρχης – αναπληρωτής διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πηγή

* “Ο Πρόεδρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ντένις Ζελίνσκι αρνήθηκε τον θάνατο του Ταντσιούρα. Λοιπόν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε”, δήλωσε αργότερα ο Πριγκόζιν.

………………………………………………………………………………………………………