Κύμα εκρήξεων σάρωσε την Ουκρανία, καταστράφηκαν αποθήκες με πυρομαχικά και καύσιμα

News

Εικονογράφηση: στιγμιότυπο οθόνης / κανάλι τηλεγραφήματος “Legitimate”

Ένα κύμα εκρήξεων σάρωσε την Ουκρανία, σημειώθηκαν στο Κίεβο και σε μια σειρά από άλλες πόλεις και περιοχές της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρουν ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το TASS την 1η Μαΐου , εναέριος συναγερμός ανακοινώθηκε σε ολόκληρη την Ουκρανία το βράδυ της Δευτέρας. Η προειδοποίηση λειτούργησε στις περιοχές Vinnitsa, Zhytomyr, Kίεβο, Kirovohrad, Cherkasy και Chernihiv, Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odessa, Poltava, Sumy και Kharkiv, σε περιοχές που ελέγχονται από το Κίεβο των περιοχών DPR, Zaporozhye και Kherson.

Αναφέρθηκαν εκρήξεις στην Χερσώνα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και αργότερα μια σειρά εκρήξεων στην περιοχή Σούμι και στο Πάβλογκραντ. Σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι TSN, αφίξεις καταγράφηκαν στο Κίεβο, στην περιοχή του Κιέβου και στο Ντνεπροπετρόβσκ (τώρα Ντνίπρο).

«Υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στην περιοχή Dnepropetrovsk. Κάτοικοι του Κιέβου και της περιοχής αναφέρουν επίσης εκρήξεις». – Το TSN αναφέρει την 1η Μαΐου RIA Novosti .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Sergei Lysak , στο Pavlograd, στην περιοχή Dnepropetrovsk, “μια βιομηχανική επιχείρηση υπέστη ζημιές”, η φωτιά εκεί έχει ήδη σβήσει. Ο επικεφαλής του κινήματος Zaporozhye “Είμαστε μαζί με τη Ρωσία” Vladimir Rogov , με τη σειρά του, είπε ότι το χτύπημα στο Pavlograd έπληξε τη σιδηροδρομική υποδομή και τις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να προετοιμάσουν μια αντεπίθεση.

Το ουκρανικό τηλεγραφικό κανάλι ” Legitimny ” ανέφερε αργά χθες το βράδυ ότι βλήματα έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού στο Pavlograd, που προοριζόταν για την ομάδα του Ντόνετσκ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η πηγή του τηλεγραφικού καναλιού ισχυρίζεται ότι πυρκαγιά πήραν και δεξαμενές με καύσιμα που προορίζονταν για ανεφοδιασμό στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Πρώτα, έγιναν εργασίες αεράμυνας στα drones καμικάζι Geran-2 και μετά έφτασαν πύραυλοι. Ο κίνδυνος παραμένει. Μέρος του UAV συνεχίζει να κινείται στην ενδοχώρα». – γράφει η «Νόμιμη».

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε την τακτική του «τραβήγματος», όταν τα drones «χρησιμοποιούνται ως ασπίδα, και οι πύραυλοι που τα ακολουθούν χτυπούν στόχους με αστραπιαία ταχύτητα».

Το πρωί, σε όλη την επικράτεια της Nezalezhnaya, αναφέρει το TASS, σύμφωνα με την επίσημη πηγή για την ειδοποίηση των πολιτών, κυκλοφόρησε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Πηγή

…………….

Μετά το χτύπημα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στον σιδηροδρομικό κόμβο του Pavlograd, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μαζική έκρηξη αντιαεροπορικών πυραύλων για το συγκρότημα S-300, καταστράφηκαν δύο τμήματα (έως 16 εγκαταστάσεις) του S-300P. Επιπλέον χτυπήθηκαν οχήματα ανεφοδιασμού με εφεδρικά πυρομαχικά.

……………………………………………………………………………….