Τραίνο με 200 τόνους πυρομαχικών των Ε/Δ της Ουκρανίας έγινε πυροτέχνημα

News
Ένας στρατιώτης του υπολογισμού του τυφώνα MLRS στη ζώνη ειδικής επιχείρησης - RIA Novosti, 1920, 30/04/2023
© RIA Novosti / Alexey Maishev Στρατιώτης του πληρώματος του Uragan MLRS στη ζώνη ειδικής επιχείρησης. Φωτογραφία αρχείου
Ρωσσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα τραίνο με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Kramatorsk

Το ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή κλιμακίου με 200 τόνους πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Kramatorsk

Ρωσσικά στρατεύματα κατέστρεψαν σιδηροδρομικό κλιμάκιο με πυρομαχικά για τον ουκρανικό στρατό κοντά στο Κραματόρσκ, προκύπτει από την έκθεση του υπουργείου Άμυνας.
.
«Ως αποτέλεσμα χτυπήματος σε κλιμάκιο σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στον οικισμό Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ , καταστράφηκαν έως και 200 ​​τόνοι πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας », ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.
.
Επιπλέον, στην περιοχή Belogorovka ( LPR ), τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν το διοικητήριο της 81ης αεροπορικής ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στην περιοχή του Svessy ( περιοχή Sumy ) – το σημείο επισκευής των στρατιωτικών εξοπλισμός και όπλα της 117 ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας.
.
Το Υπουργείο Άμυνας μίλησε επίσης για τις εχθροπραξίες σε διάφορους τομείς του μετώπου.
.

Κατεύθυνση Kupyanskoye

Μονάδες της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων προκάλεσαν ήττα σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Sinkovka, Kislovka, Kamenka , Masyutovka ( περιοχή Kharkiv ) και Novoselovsky (LPR) και σταμάτησαν επίσης τις ενέργειες δύο ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης . Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο εχθρός έχασε περίπου 85 άτομα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία οχήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
.

Σκηνοθεσία Κρασνολιμάν

Η ομάδα “Κέντρο” πραγματοποίησε απεργίες στις περιοχές Makeyevka και Chervonaya Dibrova (LPR), καθώς και στο δασαρχείο Serebryansky. Εκεί καταστράφηκαν περίπου 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο, τρία αυτοκίνητα και δύο οβίδες D-20 και D-30.
.

Κατεύθυνση Ντόνετσκ

Τα αποσπάσματα εφόδου έθεσαν τον έλεγχο σε τέσσερα τέταρτα στο δυτικό τμήμα του Αρτεμόφσκ . Αερομεταφερόμενες μονάδες καθήλωσαν τον εχθρό στις βόρειες και νότιες παρυφές της πόλης. Η αεροπορία, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό της Νότιας Ομάδας νίκησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις περιοχές Bogdanovka και Artemovsky .
Μια πυραυλική επίθεση στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 24ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ενός αποσπάσματος δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στην Konstantinovka σκότωσε περισσότερους από διακόσιους Ουκρανούς στρατιώτες και περίπου 280 τραυματίστηκαν. Σε μια μόλις ημέρα, τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν πάνω από 480 άτομα, 12 τεθωρακισμένα οχήματα, 30 οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-20 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika προς αυτή την κατεύθυνση.
.

Κατευθύνσεις Νότιο Ντόνετσκ, Ζαπορόζιε και Χερσώνα

Η ομάδα «Vostok» νίκησε τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Ugledar και Vladimirovka. Εκεί οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περίπου 30 στρατιωτικούς, ένα τεθωρακισμένο όχημα, δύο οχήματα και οβίδες Msta-B και D-30. Στην κατεύθυνση Χερσώνα, οι πυροβολικοί κατέστρεψαν περισσότερα από δέκα μαχητικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένα αυτοκίνητο και ένα οβιδοβόλο Msta-B.
.
Μέσα σε μια μέρα, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν 82 μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε 115 περιοχές. Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα drones και αναχαίτισσαν επτά βλήματα HIMARS και Uragan MLRS.

…………………………………………………………………………………………………