Τα «βελούδινα όνειρα» της Αρμενίας δεν οδήγησαν πουθενά, η Δύση είναι στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρτούρ Χατσικιάν. Εικονογράφηση: verelq.am

ΑΛΦΕΙΟΣ : Έχουμε λόγους να συμφωνήσουμε με τον Αρμένιο της Διασποράς !! Αλλά το πρόβλημα, κύριε καθηγητά, έχει να κάνει με τη νοοτροπία των ίδιων των Αρμενίων … διαχρονικά.

Τα «βελούδινα όνειρα» της Αρμενίας δεν οδήγησαν σε τίποτα, η Δύση είναι στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν – ΜΜΕ

Τα «βελούδινα όνειρα» της Αρμενίας δεν οδήγησαν σε τίποτα, η Δύση είναι στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Όπως αναφέρει η αρμενική έκδοση VERELQ , αυτό δήλωσε ο Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Artur Khachikyan .

«Κατοδεύουμε, η ειρηνευτική ατζέντα που προωθούμε έχει αποτύχει. Όσο κάνουμε παραχωρήσεις και μιλάμε για ειρήνη, τόσο πιο πολύ γίνεται η όρεξη του Μπακού. Ο εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν στον ΟΗΕ έχει ήδη δηλώσει ότι η Αρμενία πρέπει να παραδώσει 8 χωριά και «να αποζημιώσει για τα χρόνια της κατοχής», είπε στο Yerevan Today. Ο Khachikyan τόνισε ότι επί του παρόντος, κατηγορώντας την αρμενική πλευρά για παραβίαση της Τριμερούς Δήλωσης, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν απέκλεισε τον διάδρομο του Λατσίν για να απορροφήσει στη συνέχεια το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ – επιμ.).

Έχοντας λύσει το πρόβλημα του Καραμπάχ σύμφωνα με το δικό του σενάριο και έχοντας το χωνέψει με φόντο την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, το Μπακού θα προχωρήσει στην εφαρμογή του επόμενου σχεδίου – της κατάληψης του Syunik (της νότιας αρμενικής επαρχίας που συνορεύει με το Ιράν – ed. ). Ο πολιτικός επιστήμονας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν «προετοιμάζει το έδαφος» για αυτό, δηλώνοντας ότι η Τριμερής Δήλωση της αρμενικής πλευράς ανέλαβε να παράσχει διάδρομο, αλλά τώρα δεν το κάνει, και δεδομένου ότι η αρμενική πλευρά πρέπει να «αποζημιώσει τα χρόνια της κατοχής», μπαίνουν τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν στο Σιούνικ.

Ο Khachikyan θεώρησε προφανές ότι σήμερα οι διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργούν και η Δύση προφανώς ενεργεί στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, παρέχοντάς του τόσο στρατιωτική όσο και οικονομική βοήθεια. «Ο Αλίεφ κηρύσσει ανοιχτά εθνοκάθαρση, αλλά η Δύση δεν αντιδρά σε αυτές τις δηλώσεις», είπε.

………………………………………………………………………………………….