Παγκόσμια πρεμιέρα: Δωρεάν είσοδος για όλους σε γήπεδο σε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Γερμανία.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ Χωρίς κατηγορία
Και η Θεά βοηθός.Γράφει ιστορία η Φορτούνα (=Θεά Τύχη) Ντίσελντορφ: Δωρεάν είσοδος στα εντός έδρας παιχνίδια από τη νέα σεζόν.

Προχώρησε  σήμερα το μεσημέρι σε μια κίνηση που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί η Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία είχε ενημέρωσει ήδη τα μέλη της ότι από τη νέα σεζόν η είσοδος θα είναι δωρεάν στα εντός έδρας παιχνίδια της-την πρώτη χρονιά σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια-, με το κλαμπ να περιμένει περισσότερα έσοδα, πλέον, από τους χορηγούς.

Στο σύγχρονο το ποδόσφαιρο το χρήμα είναι πάνω απ’ όλα και η σταθερή πηγή χρηματοδότησης είναι οι οπαδοί μέσω της αγοράς των εισιτηρίων, απλών και διαρκείας, όσο και με τα λεφτά που αφήνει στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα. Αυτά τα έσοδα, λοιπόν, η Φορτούνα Ντίσελντορφ αποφάσισε να τα… ξεγράψει.

Η γερμανική ομάδα, η οποία είναι στην 6η θέση της 2ης κατηγορίας, αποφάσισε ότι από τη νέα σεζόν η είσοδος στα εντός έδρας παιχνίδια θα είναι δωρεάν, με το μέτρο να εφαρμόζεται πιλοτικά στους πρώτους τρεις αγώνες ώστε να δοθεί μετά οριστική έγκριση και για τους υπόλοιπους.

Ο λόγος που η Φορτούνα αποφάσισε κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι θέλει να ανεβάσει τον μέσο όρο θεατών στη Merkur Spiel Arena που χωράει 54.600 θεατές, αφού προς το παρόν αυτός είναι στους 29.503 θεατές. Όσο για το πώς θα καλύψει το κλαμπ τη χασούρα από τη στιγμή που τα εισιτήρια θα είναι δωρεάν; Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων από τους χορηγούς, 

Επεξεργασία κειμένου απο την ΠΗΓΗ