Ο Λαβρόφ απάντησε στην ερώτηση για τον Γ’ Π.Π. : “…ποιος το χρειάζεται αυτό;”

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων που του ζήτησαν τη γνώμη του για το ενδεχόμενο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου .

Απαντώντας ο Υπουργός έθεσε μια εύλογη αντιερώτηση, εκφράζοντας αμφιβολία ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων είναι απαραίτητη για κανέναν.

“Ζούμε στην ίδια γη. Μόλις τώρα μιλούσαν για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Λοιπόν, ποιος το χρειάζεται αυτό;”, είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως σημειώνει η pravda-ru , ο επικεφαλής του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι όσοι μιλούν για την πιθανότητα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου εάν η Ρωσσία κερδίσει στην Ουκρανία θα δείξουν ευθύνη και θα επιδείξουν κοινή λογική όταν μιλούν για τέτοια πράγματα.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσσία δεν έθεσε καθόλου το θέμα του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, αλλά συζητείται συνεχώς στη Δύση. Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί η ρωσσική παροιμία «Όποιος πονάει, το μιλάει».

…………………………………….

σ.σ. : “όποιος πονάει, σκούζει” ή “όποιος πονάει, ουρλιάζει” , αλλά εδώ πιο καλά ταιριάζει μια ελληνική παροιμία “ο λύκος φωνάζει … λύκος στα πρόβατα”

…………………………………………………………………………………………………..