Σ.Α. ΟΗΕ. Η Κίνα είναι αντίθετη, κάποιες χώρες να διαστρεβλώνουν την έννοια του διεθνούς δικαίου

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

 

Η Κίνα ζητά την πρακτική της πραγματικής πολυμέρειας στην ανοιχτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Κινέζος απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε τη Δευτέρα όλες τις χώρες να εφαρμόσουν πραγματική πολυμέρεια και να απορρίψουν τις μονομερείς κυρώσεις ενόψει των πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων.

Ο Zhang Jun, Πρέσβης της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, έκανε τις παρατηρήσεις στην ανοιχτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα «Αποτελεσματική πολυμέρεια μέσω της υπεράσπισης των Αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που χρειάζεται περισσότερο τώρα είναι όλες οι χώρες να ασκήσουν αληθινή πολυμερή σχέση, να ενισχύσουν την ενότητα υπό τη σημαία του ΟΗΕ, να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης, να επιτύχουν κοινή ασφάλεια, να προωθήσουν την κοινή ανάπτυξη και να ανοίξουν ένα κοινό μέλλον», είπε.

“Θα πρέπει επίσης να αποφύγουμε να δημιουργούνται αποκλειστικές κλίκες, να προωθήσουμε τη λεγόμενη “δημοκρατία” ενάντια σε “αυταρχικές” αφηγήσεις και προκλήσεις γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων. Αντίθετα, θα πρέπει να υποστηρίζουμε τον διάλογο και τη συνεργασία και να δίνουμε προτεραιότητα στα ειρηνικά μέσα επίλυσης διαφορών”, επίσης είπε.

Η Κίνα είναι αντίθετη, μεμονωμένες χώρες να «διαστρεβλώνουν την έννοια του διεθνούς δικαίου συσκευάζοντας τη δική τους βούληση σε αυτό που αποκαλούν «διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες», είπε ο Ζανγκ.

Στη συζήτηση, υπό την προεδρία του Ρώσσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες.

………………………………………

Σχετικά …

Ο Κινέζος πρέσβης, η Κριμαία, τα σύνορα της Ουκρανίας και το κρύο ντους για τους Ευρωπαίους

…………………………………………………………………………………………………………….