Υεμένη. 80 νεκροί μέχρι στιγμής από ταραχές σε κέντρο διανομής βοήθειας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ασθενοφόρο στην Υεμένη - RIA Novosti, 1920, 20/04/2023
© AP Photo / Mohammed al-Qadhi Ασθενοφόρο στην Υεμένη. Φωτογραφία αρχείου

Ο αριθμός των θυμάτων της ταραχής στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, που ελέγχεται από το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ, έφτασε τα 80, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti πηγή στην πόλη.

«Ο αριθμός των θυμάτων της ταραχής που σημειώθηκε στο κέντρο διανομής βοήθειας στο Κεντρικό σχολείο στην περιοχή Μπαμπ ελ-Γιαμάν στα ανατολικά της πρωτεύουσας έχει αυξηθεί σε 80 άτομα, ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά και 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν. ” είπε η πηγή.
Η πηγή πρόσθεσε ότι μεταξύ των τραυματιών, 20 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρότεινε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί στο εγγύς μέλλον.
Νωρίτερα αναφέρθηκαν περίπου 10 νεκροί και 40 τραυματίες ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού. Σύμφωνα με την πηγή, οι τραυματίες νοσηλεύτηκαν στο κοντινό Γενικό Νοσοκομείο al-Saura και σε άλλες κλινικές της πόλης. Σημείωσε ότι είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση – επιχειρηματίες μοίρασαν εβδομαδιαία βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στον ίδιο χώρο χωρίς θύματα.
.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημιούργησαν οι Χούτι του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου στο Twitter, ο επικεφαλής του συμβουλίου, Μαχντί αλ-Μασάτ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και έδωσε εντολή να δημιουργηθεί επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος. Τόνισε επίσης τη σημασία της λήψης των απαραίτητων μέτρων για τη διαλεύκανση των αιτιών του συμβάντος.

…………………………………………………………………………………………….