Το ιρανικό ναυτικό αναγκάζει αμερικανικό υποβρύχιο να βγει στην επιφάνεια στο Στενό του Ορμούζ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανικό υποβρύχιο
© Φωτογραφία δημόσιου τομέα/Ναυτικό των ΗΠΑ από την General Dynamics Electric Boat Αμερικανικό υποβρύχιο. Φωτογραφία αρχείου

Tasnim: Το ιρανικό ναυτικό ανάγκασε το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο Florida να βγει στην επιφάνεια στο Στενό του Ορμούζ

RIA Novosti. Το υποβρύχιο Fateh του ιρανικού ναυτικού ανάγκασε το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο Florida να βγει στην επιφάνεια στα στενά του Ορμούζ, αναφέρει το Tasnim επικαλούμενο τον Διοικητή του Ναυτικού , Αντιναύαρχο Shahram Irani.
.
«Αυτό το υποβρύχιο πλησίασε το στενό του Ορμούζ σε πλήρη σιωπή και κάτω από το νερό, κάτι που έγινε αντιληπτό από το ιρανικό υποβρύχιο Fateh, το οποίο ανάγκασε το αμερικανικό υποβρύχιο να ανέβει στην επιφάνεια του νερού και να διασχίσει το στενό στην επιφάνεια», είπε ο στρατιωτικός ηγέτης.
.
Την ίδια ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε «απόλυτα ψευδή» τη δήλωση της Τεχεράνης, αφού, σύμφωνα με τον Πέμπτο Στόλο, δεν υπάρχουν καθόλου αμερικανικά υποβρύχια στην περιοχή.
.
Τον Απρίλιο , αναφέρθηκε ότι το Φλόριντα μεταφέρθηκε στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

………………………………………………………………………………..