Το διαστημόπλοιο Starship εξερράγη και έγινε… star chip !! (vid)

News Technology ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πτήση του διαστημικού σκάφους Starship ολοκληρώθηκε με κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρία λεπτά μετά την εκτόξευση – ο πύραυλος άρχισε να περιστρέφεται, ακολουθούμενη από μια έκρηξη, ακολουθεί η εκπομπή SpaceFlight Now .

“Η πτήση τελείωσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, <…> δεν άναψαν όλοι οι κινητήρες”, είπαν.
.
Τα πλάνα από τη μετάδοση δείχνουν μια έκρηξη στον ουρανό και ιπτάμενα συντρίμμια.
.
«Δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη λόγω του σχεδιασμού του πυραύλου ή αν δόθηκε η εντολή για αυτοκαταστροφή», πρόσθεσαν.
.
Το διαστημόπλοιο αναχώρησε για την πρώτη δοκιμαστική πτήση από την τοποθεσία στο Τέξας στις 16:33 ώρα Μόσχας. Υποτίθεται ότι θα ανέβαινε σε ύψος περίπου 234 χιλιομέτρων, θα έκανε μια σχεδόν πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη και στη συνέχεια θα έπεφτε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στα νησιά της Χαβάης. Το όχημα εκτόξευσης δεν σχεδιαζόταν να συγκρατηθεί, έτσι το πρώτο στάδιο έπρεπε να πέσει στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον διαχωρισμό .

Η SpaceX δημιουργεί το Starship για πτήσεις στο βάθος του διαστήματος . Θα πρέπει να είναι η πιο ισχυρή και μεγαλύτερη από όλες τις ανθρωπογενείς συσκευές. Όπως είχε σχεδιάσει ο Elon Musk, σε αυτό θα πετάξουν αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον επτά διαφορετικές δοκιμές Starship έχουν τελειώσει με έκρηξη πυραύλου. Την παραμονή της πρώτης πτήσης , ο Μασκ είπε ότι θα ήταν τρελό να υπολογίζει στην επιτυχία του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πάνω από όλα θα ήθελε να αποφύγει μια έκρηξη στην εξέδρα εκτόξευσης, αφού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να προετοιμαστεί για νέα εκτόξευση.

…………………………………………………………………………….

………….

………………………………………………………………………………….