Η NASA παραδέχτηκε ότι η χθεσινή λάμψη πάνω από το Κίεβο είναι δορυφόρος των ΗΠΑ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: nasa.gov

Αργά χθες το βράδυ, το αμερικανικό διαστημόπλοιο RHESSI έφυγε από την τροχιά της Γης και κάηκε στην ατμόσφαιρα της Γης. Αυτό αναφέρει σε ευρεία δήλωση ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) Ρόμπερτ Μαργκέτα.

«Το παροπλισμένο προσεδάφιο της NASA RHESSI εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης στην έρημο Σαχάρα την Τετάρτη στις 20.21 ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (03.21 ώρα Μόσχας στις 20 Απριλίου), αναφέρει η δήλωση. – Η NASA περίμενε ότι το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής θα καεί στην ατμόσφαιρα, αλλά ορισμένα από τα θραύσματά της ενδέχεται να επιβιώσουν κατά την εκτόξευση της τροχιάς. Μέχρι σήμερα, η NASA δεν έχει λάβει αναφορές ότι προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της κάθοδος της συσκευής.

Απόψε, και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης συζητούν για το τι είδους περίεργο αντικείμενο προέκυψε πάνω από το Κίεβο. Κάποιοι ειδικοί ανακοίνωσαν μάλιστα ότι επρόκειτο για συντριβή UFO. Ωστόσο, αργότερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Σεργκέι Πόπκο , είπε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην είσοδο στην ατμόσφαιρα ενός αμερικανικού δορυφόρου. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της NASA διέψευσε αυτή την υπόθεση, λέγοντας ότι στις 19 Απριλίου, οι δορυφόροι των ΗΠΑ δεν εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της γης.

Πριν από αυτό, η NASA ανακοίνωσε ότι στις 19 Απριλίου, η συσκευή RHESSI, που έχει σχεδιαστεί για να παρατηρεί εκλάμψεις και εκτοξεύσεις μάζας στεμμάτων στον Ήλιο, αναμένεται να κατέβει από την τροχιά. Ταυτόχρονα, αναμενόταν ότι μια συσκευή βάρους περίπου 300 κιλών θα καεί στην ατμόσφαιρα και μόνο μερικά από τα θραύσματά της θα έφταναν στην επιφάνεια της Γης.

Πηγή

………………………..

Σχετικά …

Μια λάμψη στο Κίεβο (vid) ! Δορυφόρος της NASA είπαν οι Ουκρανοί. ‘Οχι δεν είναι είπε η NASA.

…………………………………………………………………………………….