Η Μόσχα έχει υποβάλει τελεσίγραφο στη Δύση για την Ουκρανία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του νέου καθήκοντος των Ηνωμένων Πολιτειών – το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσσική Ομοσπονδία πρότεινε τους δικούς της όρους διαπραγμάτευσης, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν καλούνται να επαναλάβουν την εμπειρία του “Μινσκ”.

Η Ρωσσία προσφέρει στη Δύση την παράδοση του Κιέβου

Όπως ανέφερε προ ημερών η pravda-ru, ο Ρώσσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν, σε συνέντευξή του στο RTVI , απαρίθμησε τους όρους της Μόσχας για την εγκαθίδρυση «βιώσιμης ειρήνης στην Ουκρανία και την Ευρώπη».

  1. Η παύση των εχθροπραξιών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και η προμήθεια όπλων σε αυτές από τη Δύση.
  2. Μη πυρηνικό, ουδέτερο και μη μπλοκ καθεστώς της Ουκρανίας, η άρνησή της όχι μόνο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ε.Ε.
  3. Αναγνώριση «νέων εδαφικών πραγματικοτήτων».
  4. Αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας.
  5. Προστασία στην Ουκρανία των δικαιωμάτων των ρωσσόφωνων πολιτών, της ρωσικής γλώσσας και των εθνικών μειονοτήτων.
  6. Ακύρωση αντιρσωσικών κυρώσεων και απόσυρση αξιώσεων, τερματισμός των διώξεων κατά της Ρωσσίας, φυσικών και νομικών προσώπων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.
  7. Αποκατάσταση της συμβατικής και νομικής βάσης του Κιέβου με τη Ρωσσία και την ΚΑΚ και με τα χρήματα της Δύσης – «καταστράφηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετά το 2014 της πολιτικής υποδομής της Ουκρανίας».

«Δεν θα ανεχτούμε την ύπαρξη ενός ανοιχτά αντιρωσσικού κράτους στα σύνορά μας, ανεξάρτητα από τα σύνορά του», είπε ο Γκαλουζίν.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο TASS, τόνισε ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης θα μπορούσε να επαναληφθεί εάν η Δύση και το Κίεβο συμφωνήσουν να καταθέσουν τα όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη προϋπόθεση για την έναρξη διαλόγου είναι η παύση των βομβαρδισμών των ρωσικών περιοχών.

Δηλαδή, στην πραγματικότητα, προτείνεται η παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου με τη μεταπολεμική διευθέτηση ό,τι απομένει από την Ουκρανία, με ρωσικούς όρους.

Η δυτική αντίσταση θα είναι μακρά

Στο πλαίσιο αυτής της δήλωσης, ο ακόλουθος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία είναι επί του παρόντος αδύνατες και «υλοποιούνται μέσω ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

“Ο υβριδικός πόλεμος που εξαπέλυσαν (μη φιλικά κράτη – επιμ.) εναντίον της χώρας μας είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και εδώ χρειαζόμαστε σταθερότητα, αυτοπεποίθηση, σκοπιμότητα, ενότητα γύρω από τον πρόεδρο”, είπε ο Πεσκόφ.

Δηλαδή, η Μόσχα βλέπει πραγματικά τα πράγματα και καταλαβαίνει ότι το τελεσίγραφό της θα απορριφθεί, αλλά όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , η Ρωσσική Ομοσπονδία σίγουρα θα «πιέσει» τον εχθρό. Επίσης, δεν θα επαναλάβει τα λάθη του 2015 με τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες συνήφθησαν από τη Δύση για να παίξουν χρόνο και να προετοιμάσουν το καθεστώς του Κιέβου για παρατεταμένες εχθροπραξίες με τη Ρωσσική Ομοσπονδία.

Μια άλλη είδηση ​​στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων είναι ότι επιτέλους τέθηκε μια ιδεολογική βάση για το NWO. Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσσίας» .

………………………………………………………………………………………………..