Τι γύρευε ο γιος του Χάφταρ στο Σουδάν 2 μέρες πριν; Χάος με 56 νεκρούς. 2 Έλληνες ανάμεσα στους 600 τραυματίες !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
https://libyaobserver.ly/news/clashes-erupt-khartoum-following-hafatrs-sons-visit-country
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν, με τους νεκρούς μέχρι στιγμής να έχουν φτάσει τους 56, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι τραυματίες φτάνουν περίπου τους 600, ενώ ανάμεσα τους είναι και δύο Έλληνες.

Σουδάν. 2 μήνες μετά τη συμφωνία για ρωσσική ναυτική βάση και τις ΗΠΑ να αντιδρούν… ξέσπασε πραξικόπημα !!

Όπως αναφέρει το libyaobserver, ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι οι μάχες έρχονται λιγότερο από δύο ημέρες αφότου ο γιος του Khalifa Haftar, Siddik, έφτασε στο Σουδάν για συνομιλίες με τον διοικητή των RSF.

[ …Ο Χαλίφα Χάφταρ είναι κάποτε στέλεχος της CIA που διοικούσε τη στρατιωτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι. Μετακόμισε στις ΗΠΑ από το Τσαντ το 1991. Μετά την εκδίωξη του Καντάφι, επέστρεψε στη Λιβύη το 2011 και υπηρέτησε στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση μέχρι το 2014, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα… ]

( Το Σουδάν, όπως και η Λιβύη, συγκλονίζεται πολλά χρόνια από εμφύλιες συγκρούσεις )

Η επίσκεψη του Siddik Haftar έγινε τη στιγμή που οι διαμεσολαβητές έλεγαν στα μέσα ενημέρωσης ότι η κρίση μεταξύ των δύο ηγετών ήταν καθ’ οδόν προς μια λύση.

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν ανέλαβαν τον έλεγχο όλων των αρχηγείων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (RRF) στην πόλη Ομντουρμάν κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Χαρτούμ, μετέδωσε το Al-Jazeera , επικαλούμενο εκπρόσωπο του σουδανικού στρατού.
.
Πριν από αυτό, το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο τον στρατό, ανέφερε ότι ο σουδανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό στο στρατόπεδο RRF σε αυτή τη δορυφορική πόλη του Χαρτούμ.

«Πήραμε τον έλεγχο όλων των κεντρικών γραφείων του RRF στο Omdurman με όλο τον εξοπλισμό τους», είπε η πηγή.

Οι δυνάμεις του SBR, είπε, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Omdurman, εγκαταλείποντας τον εξοπλισμό και τα όπλα τους.

…………………..

………………………………………………………………………………………………..