Τραμπ: Η χειρότερη ήττα των ΗΠΑ τα τελευταία 200 χρόνια. Σύντομα το δολάριο δεν θα είναι παγκόσμιο νόμισμα.

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία: Global Look Pres / Oliver Contreras.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επικείμενη ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών

Η αμερικανική οικονομία και το δολάριο αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 200 ετών. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή, 14 Απριλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ της Εθνικής Ένωσης Τυφεκίων στην Ιντιάνα.

«Το νόμισμά μας καταστρέφεται και σύντομα δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο πρότυπο. Αυτή θα είναι η χειρότερη ήττα μας τα τελευταία 200 χρόνια. Ήταν αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια, αλλά συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας». αυτός είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική οικονομία καταρρέει στο πλαίσιο του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού στη χώρα, ενώ εκτός αυτής δημιουργούνται εχθρικές συμμαχίες.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε αδιανόητες τις συμμαχικές σχέσεις Ρωσίας και Κίνας, καθώς και την είσοδο της Σαουδικής Αραβίας σε συμμαχία με το Ιράν. Ο πρώην πρόεδρος πιστεύει ότι δημιουργούνται καταστροφικοί συνασπισμοί στον κόσμο.

Νωρίτερα, στις 13 Απριλίου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ζήτησε την εγκατάλειψη του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο. Κάλεσε επίσης τις χώρες BRICS να αναπτύξουν το δικό τους νόμισμα. Στις 11 Απριλίου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Φιλιππίνων, Φελίπε Μεντάγια , δήλωσε ότι η κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ θα μειώνεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Υποστήριξε επίσης τη δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στο διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT.

Στις 4 Απριλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, James Dimon, εξέφρασε την άποψη ότι η τραπεζική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει ακόμη τελειώσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του, η χώρα θα αισθάνεται τις συνέπειες για πολύ καιρό ακόμη.

Στις 23 Μαρτίου, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών και των ρυθμιστικών αρχών των τραπεζών βοήθησαν τις ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre , η Federal Deposit Insurance Corporation ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο της τραπεζικής αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της Silicon Valley. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία της Signature Bank.

Η πτώχευση μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες, της Silicon Valley Bank, έγινε γνωστή στις 11 Μαρτίου. Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα χρεοκόπησε σε λιγότερο από δύο ημέρες. Όπως σημειώνει το Reuters, η χρεοκοπία ενός τόσο μεγάλου πιστωτικού ιδρύματος ήταν η πρώτη μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Αργότερα, στις 26 Μαρτίου, αναφέρθηκε ότι η τραπεζική εταιρεία First Citizens Bank & Trust Company άρχισε να αγοράζει καταθέσεις και δάνεια από την χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank (SVB). Ήδη στις 27 Μαρτίου άνοιξαν 17 υποκαταστήματα της «intermediate bank» Silicon Valley Bridge Bank ως ιδιοκτησία της First Citizens Bank & Trust Company.

Πηγή

……………………

Σχετικά … Βόμβα Προέδρου της Κένυα: (vid) “Απαλλαγείτε από δολάρια… σε λίγο δεν θα αξίζουν τίποτα” !!!

Σχετικά για τους … BRICS

Έρχονται αλλαγές. Από ποιο νόμισμα θα χάσει το δολάριο

«Το τέλος της δικτατορίας του δολαρίου». Τι συμφωνήθηκε στη Σαμαρκάνδη, στη σύνοδο κορυφής της SCO

( The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture. )

BRICS. Έρχεται το νέο νόμισμα με βάση τον χρυσό και άλλα πολύτιμα. Αναδύεται ο νέος πολυπολικός κόσμος !!

…………………………………………………………………………………………………