Ρωσσία. Νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά δορυφόρων !! Εμβέλεια έως 36.000 χλμ

News Technology ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητά κεντρικά γραφεία σε επίγεια πολυλειτουργική μονάδα παρεμβολών - RIA Novosti, 1920, 15/04/2023
© RIA Novosti / Pavel Lisitsyn Κινητό αρχηγείο στην πολυλειτουργική μονάδα εμπλοκής εδάφους. Φωτογραφία αρχείου
Η Ρωσσία έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να παρεμποδίζει δορυφόρους σε τροχιά
Η Ρωσσία έχει αναπτύξει ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου με εμβέλεια περίπου 36.000 χιλιομέτρων, είναι ικανό να καταστείλει διαστημόπλοια σε γεωστατική τροχιά, είπε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti με αφορμή την Ημέρα Ειδικού EW.
.
“Οι επιχειρήσεις του ρωσσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να καταστέλλει δορυφόρους σε γεωστατική τροχιά με το σήμα του. Αυτό είναι περίπου 36.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας”, είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
.
Η πηγή δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο σύστημα, αλλά είπε ότι «η ισχύς των εκπομπών του σε μικρή απόσταση επιτρέπει όχι μόνο την καταστολή, αλλά και τη μόνιμη απενεργοποίηση των εχθρικών ηλεκτρονικών».
.
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος περιλαμβάνει την επίδραση στα ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, των συστημάτων επικοινωνίας και άλλων μέσων, χρησιμοποιώντας παρεμβολές ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ως αποτέλεσμα, οι συσκευές αποτυγχάνουν προσωρινά ή σταματούν να λειτουργούν σωστά. Μια ιδιαίτερη εκδοχή του ηλεκτρονικού πολέμου είναι η λεγόμενη ηλεκτρονική ήττα, όταν τα συστήματα των εχθρικών αντικειμένων καταστρέφονται φυσικά, για παράδειγμα, από υπερθέρμανση.
.
Οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Μεταξύ αυτών είναι συστήματα όπως “Krasukha”, “Moscow”, “Infauna”, “Leer”, “Triad” και άλλα. Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία .

………………..

Σχετικά …

Borrell: Η Ρωσσία είναι σε θέση να καταστρέψει κάθε δορυφόρο σε τροχιά !!

Ρωσσία και Κίνα αναπτύσσουν μέσα για την καταστροφή αμερικανικών δορυφόρων – Πεντάγωνο

Ρωσσικό Υπ. Εξ.: Οι διαστημικοί δορυφόροι των ΗΠΑ μπορούν να γίνουν νόμιμος στόχος χτυπήματος

Διαστημικά αντικείμενα υποστήριξης μαχών στην Ουκρανία θα γίνουν στόχοι της Ρωσσίας !!

…………………………………………………………………………………….