Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού κινητήρα α/φ στη Ρωσσία

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητήρας αεροσκαφών - RIA Novosti, 1920, 14/04/2023

«Ecolibri»: η δημιουργία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού κινητήρα αεροσκαφών ξεκίνησε στη Ρωσσία

Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού κινητήρα αεροσκαφών στη Ρωσσία, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σε επιβατικά αεροσκάφη και βαριά drones, δήλωσε στο RIA Novosti ο Aleksey Rogozin, πρόεδρος του επιστημονικού και τεχνικού συμβουλίου της εταιρείας ανάπτυξης Ecolibri.
.
Εξήγησε ότι πρόκειται για τον κινητήρα EM-01, το πρωτότυπο του πρώτου νέας γενιάς κινητήρων αεροσκαφών.
.
“Μηχανές αυτού του τύπου σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία ηλεκτρικών επιβατηγών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, όσο και σε μη επανδρωμένα οχήματα. Επιπλέον, υποθέτουμε ότι αυτό το σύνολο τεχνολογιών μπορεί να έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία και την προσγείωση. ναυπηγική βιομηχανία», είπε ο Rogozin .
Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ecolibri, ο κινητήρας σχεδιάζεται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών και τους διεθνείς αεροπορικούς κανονισμούς. Το κύριο χαρακτηριστικό του EM-01 είναι μια ηλεκτρική κίνηση με άμεση μετάδοση, η οποία επιτρέπει την αύξηση των ενεργειακών χαρακτηριστικών, της αξιοπιστίας και της διάρκειας ζωής του κινητήρα του αεροσκάφους.
«Κατά την ανάπτυξη του κινητήρα, εισάγεται η επανάληψη και ο πλεονασμός όλων των εξαρτημάτων και το γενικό σχήμα του κινητήρα και διασφαλίζεται σχεδόν η πλήρης ανεξαρτησία των εξαρτημάτων κατά την εισαγωγή», πρόσθεσε η εταιρεία.
.
Διευκρινίζεται ότι η προγραμματισμένη ισχύς των κινητήρων της οικογένειας Ecolibri θα είναι από 10 έως 200 kW, ώστε το αεροσκάφος να μεταφέρει αποτελεσματικά και με ασφάλεια υπερμεγέθη φορτίο και επιβάτες.

……………………………………………………………………………………………………