Ο Lula da Silva στην Κίνα. Επαφές με τον Σι Τζινπίνγκ. Η Ντίλμα Ρούσεφ επικεφαλής της τράπεζας των BRICS

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σαγκάη: Άφιξη του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα -Αύριο η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Λούλα πρόκειται να συμμετάσχει στη Σαγκάη την Πέμπτη στην τελετή ανάθεσης  της πρώην αριστερής προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ (2011-2016) επικεφαλής της τράπεζας BRICS. ( The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture. )

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προσγειώθηκε στη Σαγκάη την Τετάρτη, σύμφωνα με εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη προεδρία, για επίσκεψη στην οποία θα συναντήσει για τρίτη φορά, τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πρόεδρος Λούλα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Rosangela ‘Janja’ da Silva, υποδέχθηκε κατά την αποβίβαση του αεροπλάνου από τον Κινέζο υφυπουργό Εξωτερικών Xie Feng, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτή η επίσημη επίσκεψη στον κύριο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25-31 Μαρτίου, είχε αναβληθεί λόγω πνευμονίας που υπέστη ο 77χρονος Luiz Inacio Lula da Silva.

Θα ενισχύσουμε τη σχέση μας με την Κίνα. Θα προσκαλέσω τον Σι Τζινπίνγκ στη Βραζιλία, για μια διμερή συνάντηση, για να του δείξω τα έργα για τα οποία θέλουμε να προσελκύσουμε κινεζικές επενδύσεις“, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας ραδιοφωνικής εκπομπής Voz do Brasil.

Δεν διευκρίνισε πότε θα ήθελε ο Κινέζος πρόεδρος να επισκεφθεί τη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ταξιδεύει επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει περίπου 40 πολιτικούς εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων εννέα υπουργών, κυβερνητών πολιτειών και βουλευτών.

Ο Λούλα πρόκειται να συμμετάσχει στη Σαγκάη την Πέμπτη στην τελετή ανάθεσης  της πρώην αριστερής προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ (2011-2016) επικεφαλής της τράπεζας BRICS, μιας ομάδας αναδυόμενων χωρών που συγκεντρώνει τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία. και τη Νότια Αφρική.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος Λούλα θα αναφερθεί ιδιαίτερα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι δύο χώρες,  δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ελπίζοντας να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο των μεσολαβητών.

Αυτή είναι η τέταρτη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα του Προέδρου Λούλα, ο οποίος ξεκίνησε την τρίτη θητεία του τον Ιανουάριο.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………