Ο Τραμπ είπε ότι θεωρεί τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας και της ΛΔΚ τους πιο έξυπνους ανθρώπους

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - RIA Novosti, 1920, 04/12/2023
© AP Photo / Evan Vucci
Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας είναι μερικοί από τους πιο έξυπνους πολιτικούς, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News .
.
“Είναι όλοι οι καλύτεροι. Τα παιδιά μας δεν ήταν και δεν ήταν ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι στο παιχνίδι τους”, είπε ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει αυτούς τους παγκόσμιους ηγέτες.
.
Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι.  16 Ιουλίου 2018 - RIA Novosti, 1920, 04/12/2023
Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ , ο Τραμπ μίλησε για αυτόν ως «λαμπρό άνθρωπο».
.
“Όταν έψαχναν για έναν ηθοποιό στο Χόλιγουντ για τον ρόλο του Σι Τζινπίνγκ, κανείς δεν μπορούσε να βρεθεί, γιατί δεν υπάρχει κανένας σαν αυτόν. Το βλέμμα, το μυαλό του και οτιδήποτε άλλο. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση μαζί του”, είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
.
Ο πολιτικός έδωσε τον ίδιο υψηλό έπαινο στους ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν.
.
“Πόσο έξυπνος είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Είναι ο καλύτερος. Οι άνθρωποι λένε το ένα ή το άλλο πράγμα για αυτόν. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ έξυπνος … Ήρθε στην εξουσία σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν 23-24 ετών χρονών, και τώρα έχει τον απόλυτο έλεγχο της χώρας. Και δεν είναι εύκολο. Όσο για τον Πούτιν, είναι επίσης πολύ έξυπνος», είπε ο Τραμπ.
.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μιλάει θετικά για τον Ρώσο ηγέτη και τις ιδιότητές του. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε ότι ο Πούτιν αποδείχθηκε έξυπνος πολιτικός στην κατάσταση με την Ουκρανία, ενώ οι αμερικανικές αρχές, αντίθετα, ήταν ανόητες.

………………………………………………………………………………………………………