Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δικούς τους στρατιώτες που παραδόθηκαν

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Άμυνας: Η APU κατέστρεψε τους δικούς της στρατιώτες που παραδόθηκαν, ρίχνοντας 300 οβίδες εναντίον τους

Το καθεστώς του Κιέβου σκόπιμα καταστρέφει το στρατιωτικό του προσωπικό προκειμένου να αποτρέψει προσπάθειες υποχώρησης από τις θέσεις τους, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας .
Έτσι, στις 5 Απριλίου, κοντά στην Avdiivka, μονάδες της Νότιας Ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων δραστηριοποιήθηκαν για την κατάληψη του εχθρικού οχυρού.
.
«Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο διοικητής της μονάδας της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , που βρισκόταν στο ισχυρό σημείο , στράφηκε στη ρωσική διοίκηση μέσω ανοιχτού ραδιοφωνικού καναλιού, δηλώνοντας ότι η μονάδα του από 14 άτομα είχε εθελοντικά καταθέσει κατέβασαν τα όπλα και την επιθυμία να παραδοθούν», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.
.
Για να μπορέσουν τα ουκρανικά μαχητικά να φύγουν με ασφάλεια, ο ρωσικός στρατός ανέστειλε τις εχθροπραξίες. Μέχρι το πρωί, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τοποθετήθηκαν σε μια πιρόγα.
«Τη νύχτα, το ουκρανικό πυροβολικό άνοιξε σκόπιμα ισχυρά πυρά στην πιρόγα όπου βρίσκονταν οι παραδοθέντες Ουκρανοί στρατιωτικοί», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.
.
Συνολικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν περίπου 300 βλήματα μεγάλου διαμετρήματος. Και οι 14 μαχητές που κατέθεσαν τα όπλα σκοτώθηκαν.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για αυτό το περιστατικό σήμερα σε συνάντηση με τον αναπληρωτή επικεφαλής της ΛΔΔ, Ντένις Πουσίλιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το καθεστώς του Κιέβου συμπεριφέρεται στον υψηλότερο βαθμό κυνικά και σκληρά σε σχέση όχι μόνο με τους Ρώσους, αλλά και με τους πολίτες του.

……………………………………………………………………………………