Λίβανος και Ισραήλ ανταλλάσσουν πυραυλικές επιθέσεις

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καπνός στο σημείο έκρηξης στο Ισραήλ μετά από βομβαρδισμό φερόμενους από τον Λίβανο
© Φωτογραφία αυτόπτη μάρτυρα

Ο Λίβανος εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός Στρατός απάντησε με χτύπημα στα περίχωρα της πόλης Τύρου

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στα περίχωρα της πόλης Τύρου στο νότιο Λίβανο, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen , επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.
.
«Το Ισραήλ βομβάρδισε τα περίχωρα του χωριού Κλάιλα κοντά στην πόλη Τύρου στο νότιο Λίβανο », αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο RIA Novosti ότι μετά τον βομβαρδισμό, ισραηλινά αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από τις νότιες περιοχές του Λιβάνου. Σύμφωνα με τους συνομιλητές του πρακτορείου, στην περιοχή έχει επικρατήσει «εύθραυστη ηρεμία».
.
Το μέλος του λιβανικού κοινοβουλίου Qasem Hashem πρότεινε ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από παλαιστινιακά στρατόπεδα ως απάντηση στα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ.
«Περιορισμένος αριθμός ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ απάντησε με επίθεση μεγάλης κλίμακας – περισσότερες από 90 ρουκέτες», είπε.
.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, με τη σειρά τους, αναφέρουν για ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από λιβανέζικο έδαφος. Στόχος λέγεται ότι ήταν οι συνοριακοί οικισμοί της βόρειας και δυτικής Γαλιλαίας.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ. Σύμφωνα με αυτήν, ήταν συνολικά 34 πύραυλοι, 25 από αυτούς αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, πέντε έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος και διευκρινίζεται το σημείο όπου έπεσαν άλλοι τέσσερις.
Σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, τρία άτομα τραυματίστηκαν: ένας άνδρας τραυματίστηκε μέτρια από θραύσματα ρουκέτας, μια γυναίκα τραυματίστηκε στο δρόμο προς το καταφύγιο βομβών και μια άλλη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά από βομβαρδισμό.
.
Οι τοπικές αρχές προέτρεψαν τον κόσμο να εγκαταλείψει τους δρόμους και να κατέβει σε καταφύγια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέβασαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν λοφία καπνού να αναδύονται από ρουκέτες.
.
Στην Ιερουσαλήμ, στο Όρος του Ναού, τη δεύτερη νύχτα σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις. Το βράδυ της 5ης Απριλίου, δεκάδες μουσουλμάνοι μπήκαν οδοφράγματα στο τέμενος Al-Aqsa και η αστυνομία προσπάθησε να τους εκδιώξει. Ξέσπασαν ταραχές, οι Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας και έβαλαν φωτιά σε κροτίδες, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Ως αποτέλεσμα, περίπου 350 άτομα συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν από το τζαμί.

………………………………………………………………………………………………