Παγκόσμια πώληση δολαρίων και κατάρρευση της ηγεμονίας των ΗΠΑ – Κινέζοι αναλυτές

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: “Η οικονομία σήμερα”

Η ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ έχει αρχίσει να καταρρέει, λένε Κινέζοι αναλυτές. Αναφέρεται από τους Global Times. «Η Κίνα και η Βραζιλία κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία για συναλλαγές στα δικά τους νομίσματα, εγκαταλείποντας το δολάριο ΗΠΑ ως μεσάζοντα», θυμούνται οι συγγραφείς της κινεζικής έκδοσης.

Παρατηρητές των Global Times δήλωσαν ότι ακόμη και η Ινδία, την οποία οι Αμερικανοί πολιτικοί θεωρούν εταίρο τους, έχει επίσης κρυώσει έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Το Νέο Δελχί μίλησε για σχέδια χρήσης ρουπιών σε εμπορικές συμφωνίες με τη Μαλαισία. Όχι πολύ πίσω βρίσκεται η Κίνα, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη αγορά RMB υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη γαλλική Total Energies. Πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η ιδέα της εγκατάλειψης του δολαρίου θα συνεχίσει να προσελκύει υποστηρικτές.

«Η παγκόσμια αποδολαριοποίηση κερδίζει δυναμική. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι ΗΠΑ έκαναν συνεχώς κατάχρηση του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος, και αυτό έχει πλήξει άλλα νομίσματα και οικονομίες. Καθώς ο κόσμος κινείται προς την πολυπολικότητα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη εμπορική οικονομία στον κόσμο, η ηγεμονία του δολαρίου θα καταρρεύσει σταδιακά σε κάτι που μοιάζει αναπόφευκτο». – λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κινητών Αξιών στο Wuhan Dong Dengxin .

Η ουκρανική σύγκρουση, καθώς και μια σειρά από άλλες γεωπολιτικές ανατροπές, ανάγκασαν πολλές χώρες να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά πάνω απ ‘όλα, η Ρωσία μείωσε το επίπεδο εμπιστοσύνης στο αμερικανικό νόμισμα. Ήταν αυτή που προκάλεσε μια τόσο βίαιη αποδολαριοποίηση. Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όλοι είδαν ότι δεν ήταν ασφαλές να κρατήσει κανείς αποταμιεύσεις σε δολάρια. Η παγκόσμια κοινότητα έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι καιρός να εγκαταλείψει ένα τόσο επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο, συνοψίζει το PolitRussia .

Πηγή

…………………………..

Σχετικά …

BRICS. Έρχεται το νέο νόμισμα με βάση τον χρυσό και άλλα πολύτιμα. Αναδύεται ο νέος πολυπολικός κόσμος !!

…………………………………………………………………………………………………………..