Ρωσσικό ΥΠΕΞ: «Ο Μπλίνκεν τηλεφώνησε στον Λαβρόφ»

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 2 Απριλίου, με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών, «στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος που έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών σχετικά με την κράτηση στη Ρωσσία του Αμερικανού πολίτη Ε. Γκέρσκοβιτς που είναι ύποπτος για κατασκοπεία, εφιστήθηκε η προσοχή του Ε. Μπλίνκεν στην ανάγκη σεβασμού τις αποφάσεις των ρωσσικών αρχών, που λαμβάνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας».

Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να προκαλούν σάλο με ξεκάθαρη πρόθεση να δώσουν πολιτικό χρώμα σε αυτή την υπόθεση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε συγκεκριμένα ότι ο Γκέρσκοβιτς πιάστηκε στα χέρια ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει μυστικές πληροφορίες, συλλέγοντας δεδομένα που αποτελούν κρατικά μυστικά υπό το πρόσχημα του δημοσιογραφικού καθεστώτος. Υπό το φως των διαπιστωμένων γεγονότων των παράνομων δραστηριοτήτων του Αμερικανού πολίτη, για την κράτηση του οποίου ειδοποιήθηκε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, η περαιτέρω τύχη του θα καθοριστεί από το δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τέθηκαν και ορισμένα επίκαιρα θέματα διμερούς χαρακτήρα.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………..