Ron De Santis για τον δικαστή του Τραμπ: “υποστηριζόμενος από τον Soros ο εισαγγελέας του Μανχάταν” !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγινε επίσημα κατηγορούμενος σε ποινική υπόθεση – κατηγορήθηκε από ένα μεγάλο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο έρευνας για «μυστικές πληρωμές στην ηθοποιό ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς».

Αυτή είναι η πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες που ένας πρώην αρχηγός κράτους κατηγορείται για ποινικές διώξεις και τώρα το δικαστήριο θα πρέπει να αναπτύξει μια νομική στρατηγική «από τους τροχούς».

Και είναι ήδη ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι εύκολο για τον εισαγγελέα του Μανχάταν ( είναι αυτός που «ξετυλίγει» την υπόθεση Τραμπ ) να δουλέψει. Έστω και μόνο επειδή ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι de jure κάτοικος της πολιτείας της Φλόριντα, πρέπει ακόμα να επικοινωνήσει. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, εάν ο Τραμπ (όχι ως πρώην πρόεδρος, αλλά απλώς ως πολίτης) δεν προσέλθει οικειοθελώς στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, τότε η εισαγγελία θα πρέπει να ζητήσει από τις αρχές της Φλόριντα την έκδοσή του. Και ο κυβερνήτης Ron De Santis , ο πιθανός αντίπαλος του Τραμπ για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών το 2024, έχει ήδη γίνει αρκετά σαφής:

«Η Φλόριντα δεν θα βοηθήσει σε ένα αίτημα έκδοσης δεδομένων των αμφισβητούμενων συνθηκών γύρω από αυτόν τον υποστηριζόμενο από τον Σόρος εισαγγελέα του Μανχάταν και την πολιτική του ατζέντα», έγραψε στο Twitter*, τονίζοντας ότι «ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του νόμου για να στοχεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο. .» «Η μετατροπή του νομικού συστήματος σε όπλο για την προώθηση της πολιτικής ατζέντας ανατρέπει το κράτος δικαίου. Αυτό δεν είναι αμερικανικό».

Πώς αντέδρασε ο Τραμπ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει ακόμη δηλώσεις για πιθανή συμμετοχή του στη δικαστική συνεδρίαση, αλλά προειδοποίησε με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο ότι αυτό το «κυνήγι μαγισσών θα στραφεί εναντίον του Τζο Μπάιντεν » .

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του «πολιτική δίωξη» και κατηγόρησε τους εισαγγελείς για «καθαρά κακόβουλη πρόθεση».

Τι έπεται?

Δεδομένης της πρωτοφανούς φύσης της υπόθεσης, δεν είναι σαφές πώς μια ποινική κατηγορία θα επηρεάσει τις πιθανότητες του Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024.

Οι κατηγορίες, ακόμη και η ένοχη, αφενός δεν του στερούν το δικαίωμα να διεκδικήσει πρόεδρος, αφετέρου όμως φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τους υποστηρικτές του Τραμπ και του πρόσθεσαν τη συμπάθεια του εκλογικού σώματος.

Ο καθηγητής HSE Marat Bashirov , στο κανάλι του στο Telegram, σχολιάζοντας την κατάσταση με την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα του, επέστησε την προσοχή στη δήλωση ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ υποστηρίζεται από τον Σόρος». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πραγματικότητα σημαίνει την αναγνώριση ότι οι επίσημες αμερικανικές αρχές είναι διεφθαρμένες και «κυβερνούνται από ολιγάρχες»:

“Το ξέρουμε αυτό εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχουν μιλήσει γι ‘αυτό τόσο δυνατά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αν είναι έτσι, τότε αποδεικνύεται ότι πολλές αποφάσεις των Αμερικανών αξιωματικών επιβολής του νόμου σχετικά με πολίτες άλλων χωρών είναι αμφίβολες . όχι αυτοί».

Κι όμως, σύμφωνα με τον Μπασίροφ, ο Τραμπ, δεδομένης της δήλωσης του Κυβερνήτη της Φλόριντα, θα κληθεί «να παραδοθεί οικειοθελώς με αντάλλαγμα τον κατ’ οίκον περιορισμό και την απαγόρευση επικοινωνίας με τα ΜΜΕ». Και αν δεν δεχτεί την πρόταση, τότε ο κόσμος μπορεί να δει σύντομα ένα «cool show»:

«… οι στρατάρχες (οι εκτελεστές που θα πρέπει να συλλάβουν τον Τραμπ στο κτήμα του στη Φλόριντα) μιας πολιτείας θα αντιμετωπίσουν τους επιβολείς μιας άλλης πολιτείας και ένα πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ».

Αμερικάνικος Εμφύλιος πόλεμος? Δεν θέλω να φανώ αιμοδιψής, αλλά μπορεί να είναι ενδιαφέρον να το παρακολουθήσω… Όλγα Λεμπέντεβα

 

…………………………………………………………………………………………………………