Αμερικανός πυγμάχος ζητά τη ρωσσική υπηκοότητα (vid), παρά τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον

News Sports ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αμερικανός πυγμάχος βαρέων βαρών Κέβιν Τζόνσον απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας του να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα.

Ο αθλητής έκανε την αντίστοιχη δήλωση την προηγούμενη μέρα σε συνέντευξή του μετά τον κεντρικό αγώνα στο πλαίσιο της σούπερ σειράς REN TV Fight Club. Σε αυτόν τον αγώνα, ο Johnson νίκησε τον Ρώσσο μαχητή MMA Vyacheslav Datsik .

Μετά τη μάχη, ο Αμερικανός πήρε τον λόγο και στράφηκε στον Πρόεδρο της Ρωσσίας. Ζήτησε από τον Πούτιν ένα ρωσσικό διαβατήριο και είπε ότι ήταν έτοιμος να αλλάξει τη ζωή του και ήθελε να μετακομίσει για να ζήσει στη Μόσχα.

«Εγώ, ο Κέβιν Τζόνσον, θέλω να μετακομίσω στη Μόσχα και να γίνω πλήρης κάτοικος εδώ για να συνεχίσω την καριέρα μου… Θα ήθελα να κάνω αίτηση για ρωσικό διαβατήριο για να κάνω τη Ρωσία σπίτι μου». είπε ο πυγμάχος.

Αυτή η δήλωση έγινε δεκτή με επευφημίες από τους οπαδούς. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υποστήριζαν τον Ντάτσικ, αλλά δεν μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι στα λόγια του Τζόνσον.

Σημειώστε ότι η πράξη του πυγμάχου έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον, η οποία κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να αρνηθούν να ταξιδέψουν στη Ρωσσία και όσους βρίσκονται εκεί να την εγκαταλείψουν επειγόντως.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε όλους τους Αμερικανούς που παραμένουν στη Ρωσική Ομοσπονδία να «φύγουν αμέσως» από τη Ρωσία . Το έκανε μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου του WSJ, Έβον Χέρσκοβιτς , ο οποίος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία.

Πηγή

……………………………..

Δείτε τον σε βίντεο …

………………………………………………………………………………………………..