Ουγκάντα: Μια επίθεση στη Ρωσσία είναι επίθεση στην Αφρική !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνα: AP Photo / Hajarah Nalwadda 

Η Ουγκάντα ​​θα προστατεύσει τη Μόσχα από τους ιμπεριαλιστές με τις δυνάμεις του στρατού της

Η Ουγκάντα ​​θα στείλει τον στρατό της για να υπερασπιστεί τη Μόσχα εάν οι ιμπεριαλιστές επιτεθούν στη Ρωσία. Ο γιος του προέδρου της Ουγκάντα ​​Yoweri Museveni, αντιστράτηγος Muhuzi Kainerugaba, έγραψε σχετικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με την Gazeta.ru στις 31 Μαρτίου , ο στρατηγός είπε ότι δεν φοβόταν εάν, μετά από αυτή τη δήλωση, θα θεωρούνταν «Πουτινιστής».

«Πείτε με «Πουτινιστή» αν θέλετε, αλλά εμείς η Ουγκάντα ​​θα στείλουμε στρατιώτες να υπερασπιστούν τη Μόσχα αν ποτέ απειληθεί από τους ιμπεριαλιστές!». – έγραψε ο Kainerugaba.

Νωρίτερα, ο στρατηγός σημείωσε στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο ότι μια επίθεση στη Ρωσία στην Ουγκάντα ​​θα θεωρηθεί ως επίθεση στην Αφρική.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν δεν χρειάζεται να απειλήσει με πυρηνικό πόλεμο, τον ακούμε. Μια επίθεση στη Ρωσία είναι επίθεση στην Αφρική!». αυτός είπε.

Ο Muhuzi Kainerugaba γενικά δεν είναι αντίθετος να μιλάει στο Twitter για οποιοδήποτε θέμα, η πολιτική είναι ένα από τα αγαπημένα του. Ένα μήνυμα που απειλούσε να καταλάβει την πόλη Ναϊρόμπι – την πρωτεύουσα της Κένυας – του κόστισε τη θέση του αρχιστράτηγου των χερσαίων δυνάμεων σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ο πατέρας του στρατηγού έπρεπε να απολογηθεί σε δύο μέτωπα – στις αρχές της Κένυας και στους πολίτες της χώρας του.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………….