«Ντροπή στη Δημοκρατία!» – Αυστριακοί βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα όπου μίλησε ο Ζελένσκι

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποχωρούν οι Αυστριακοί βουλευτές. Στιγμιότυπο: twitter.com/MaxlWerner (ο οργανισμός απαγορεύτηκε στη Ρωσία) 

Αυστριακοί βουλευτές εγκατέλειψαν μαζικά την αίθουσα όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι άρχισε να μιλάει μέσω βίντεο.

Οι βουλευτές του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων και η μισή παράταξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας απλά δεν προσήλθε στην ανακοινωθείσα εικονική συνάντηση με τον Φύρερ του καθεστώτος του Κιέβου.

«Το Κόμμα της Ελευθερίας αντιστάθηκε στην εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο Εθνικό Συμβούλιο. Όταν ήρθε η ώρα σήμερα και η ομιλία του παίχτηκε σε βίντεο, ο αρχηγός του κόμματος Χέρμπερτ Κικλ και οι βουλευτές του διαμαρτυρήθηκαν με πλακάτ και έφυγαν από την αίθουσα ομαδικά». γράφει η αυστριακή έκδοση του Krone.

Το βίντεο του Ζελένσκι διήρκεσε 10 λεπτά, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρώην κωμικός παραδοσιακά ζήτησε υποστήριξη.

Ο Χέρμπερτ Κικλ, διαμαρτυρόμενος για να δοθεί ο λόγος σε έναν πολιτικό ζητιάνο, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την «επίθεση στην ουδετερότητα της Αυστρίας». Επιπλέον, περίπου εκατό αυστριακά δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της βιεννέζικης διανόησης, πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά στο κοινοβούλιο κατά της ομιλίας του Ζελένσκι. Ο ακτιβιστής Στέφαν Κρίζμανιτς , συγκεκριμένα, είπε ότι είναι “ντροπή για τη δημοκρατία” που ο πρόεδρος, ο οποίος συνεργάζεται ανοιχτά με υπερεθνικιστές, εξαλείφει την αντιπολίτευση και δημιουργεί μαύρες λίστες, επετράπη να μιλήσει στο αυστριακό κοινοβούλιο.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………….