Η υπογραφή του Βασιλιά της Αγγλίας ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς κατηγορία
Ω θεέ !! Αυτό το μισώ !! / Του Κάρολου του χύθηκε το μελάνι και τον έσωσε η Καμήλα !!!

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο Αγγλοσάξονας βασιλιάς της Αγγλίας δεν ξέρει να χειριστεί τον κονδυλογράφο !! Παρά ταύτα βαυκαλίζεται ότι χειρίζεται τον κόσμο !! Μας θυμίζει τον Ιστόκ (στόκο) , τον θείο του Γιουδπράβδα (Ιουστινιανού) που δεν ήξερε να γράφει και του είχαν φτιάξει ένα ξύλινο μοντέλο με την υπογραφή του !! Μάλιστα του κράταγαν το χέρι και του έβαζαν το μολύβι στις χαρακιές του ξύλου για να μπορέσει να υπογράψει !! Δυστυχώς αιώνες τώρα, τέτοιοι είναι οι αιμοπότες του πλανήτη …

……………………………

Επίσης, ο Γερμανός Κάρολος, φαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την πατροπαράδοτη αμάθεια και ηλιθιότητα των προγόνων του !!

Αίφνης, βλέπουμε τον Γερμανό Καρλομάγνο, στο ζενίθ της εξουσίας του, θέλει να επαναφέρει την αίγλη της αρχαίας Ρώμης, οραματίζεται (και αυτός) μία δεύτερη, νέα Ρώμη και κτίζει στο Aachen ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με τεράστια εκκλησία, διοικητικά κτήρια, και γενικά με την καλύτερη αρχιτεκτονική της εποχής. Συγκεντρώνει λόγιους και ρωτάει τι είναι το μη Ων. Η απάντηση που παίρνει είναι ότι σίγουρα είναι κάτι μεγάλο εφ όσον έφτιαξε τον κόσμο από το τίποτα…

Ο ίδιος προσπαθεί σε μεγάλη ηλικία να μάθει να γράφει, κάτι που πιθανότατα ποτέ δεν κατάφερε εάν κρίνουμε και από την υπογραφή του, η οποία είναι μόνο δύο γραμμές ως εξής: y.

Από παιδί στα χέρια του είχε πάντα τα βαριά σπαθιά, η μυϊκή του δύναμη θα κατέστρεφε σίγουρα κάθε ευαίσθητη πένα της τότε εποχής. Το πιθανότερο είναι ότι παρέμεινε αναλφάβητος αν και μέχρι σήμερα η γραφή της γερμανικής είναι επίτευγμα δικών του χρόνων.

………………………………………………………………..