Κβαντικοί υπολογιστές λειτουργούν πλέον στις τηλεπικοινωνίες της Ινδίας !!

Business News Technology TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξήγησε: Τι είναι η κβαντική υπεροχή στους υπολογιστές, που επιτυγχάνεται από την Google;
Ένα στοιχείο του Quantum Computer της Google στο εργαστήριο Santa Barbara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. (Φωτογραφία μέσω Reuters) / indianexpress-com
Ashwini Vaishnaw
Ο Υπουργός Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής της Ένωσης Ashwini Vaishnaw στο Νέο Δελχί, Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022. (Express Photo By Amit Mehra)

Η πρώτη σύνδεση δικτύου τηλεπικοινωνιών της Ινδίας που βασίζεται σε κβαντικούς υπολογιστές είναι πλέον σε λειτουργία: Ashwini Vaishnaw

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ashwini Vaishnaw δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρώτη σύνδεση δικτύου τηλεπικοινωνιών της χώρας που βασίζεται σε κβαντικούς υπολογιστές είναι πλέον λειτουργική στην εθνική πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ashwini Vaishnaw δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρώτη σύνδεση δικτύου τηλεπικοινωνιών της χώρας που βασίζεται σε κβαντικούς υπολογιστές είναι πλέον λειτουργική στην εθνική πρωτεύουσα.

Μιλώντας στον πρώτο διεθνή κβαντικό θύλακα, ο Vaishnaw είπε ότι η κβαντική σύνδεση επικοινωνίας είναι πλέον λειτουργική μεταξύ του Sanchar Bhawan και του γραφείου του Εθνικού Κέντρου Πληροφορικής που βρίσκεται στο συγκρότημα CGO στην εθνική πρωτεύουσα.

«Η πρώτη κβαντική ασφαλής σύνδεση επικοινωνίας μεταξύ του Sanchar Bhawan και του συγκροτήματος NIC, CGO είναι πλέον λειτουργική», είπε ο Vaishnaw και ανακοίνωσε ένα χρηματικό έπαθλο 10 lakh Rs για ηθικούς χάκερ που μπορούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση του συστήματος.

«Επίσης, εγκαινιάζουμε ένα hackathon, έναν γύρο πρόκλησης, για όποιον παραβιάζει αυτό το σύστημα και το σύστημα που αναπτύχθηκε από την C-DoT, θα δίνουμε 10 lakh Rs ανά διάλειμμα», είπε ο Vaishnaw.

Ο υπουργός εγκαινίασε μια μικρή έκθεση εταιρειών κβαντικών υπολογιστών και τις κάλεσε να εκτελέσουν πιλοτικά έργα για δίκτυα επικοινωνιών και Ινδικούς Σιδηροδρόμους. ΠΗΓΗ

………….

……………..

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΝΔΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Η HFCL θα συνεργαστεί με ιδιωτικές τηλεπικοινωνίες, η BSNL για την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G
Από την Urvi Malvania , ET Bureau 27 Μαρτίου 2023
.
Ο πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού HFCL θα συνεργαστεί με τις ιδιωτικές τηλεπικοινωνίες και την κρατική Bharat Sanchar Nigam Ltd ( BSNL ) για να αναπτύξει τις λύσεις ιδιωτικού δικτύου 5G κατά το επόμενο έτος, δήλωσε ανώτερο στέλεχος. Η εταιρεία τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών έχει αρχίσει να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την ανάπτυξη πολλαπλών ιδιωτικών περιπτώσεων χρήσης 5G στην κατασκευή, την αποθήκευση, την εξόρυξη και την υγειονομική περίθαλψη.
.
“Η προτιμώμενη επιλογή μας είναι να συνεργαστούμε με τις τηλεπικοινωνίες για να δημιουργήσουμε λύσεις για τους εταιρικούς πελάτες μας. Μερικοί λόγοι για αυτό-οι τηλεπικοινωνίες έχουν ήδη το φάσμα διαθέσιμο μαζί τους και διαθέτουν εξειδίκευση στον προγραμματισμό δικτύου”, Jayanta Dey, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος -5G στο HFCL.
.
Επιπλέον, η συνεργασία με τις τηλεπικοινωνίες διασφαλίζει επίσης ότι τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα 5G διαλειτουργούν απρόσκοπτα και διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει παρεμβολή του ενός στο άλλο από την άποψη του σχεδιασμού δικτύου, είπε.
.
Πέρυσι, η κυβέρνηση κοινοποίησε κανόνες σχετικά με τη δημιουργία ενός ιδιωτικού δικτύου δέσμευσης για επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις μπορούν τώρα να λάβουν φάσμα με τρεις τρόπους: ζητώντας από τις τηλεπικοινωνίες να δημιουργήσουν ένα δίκτυο δέσμευσης, να μισθώσουν φάσμα από μια τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ή να πάρουν ραδιοκύματα απευθείας από την κυβέρνηση και να το ρυθμίσουν οι ίδιες χρησιμοποιώντας ενοποιητές συστημάτων, που συνήθως είναι εταιρείες λογισμικού. ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………….