Ο Seymour Hersh σχολίασε την απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Nord Stream

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσιογράφος Seymour Hersh - RIA Novosti, 1920, 28/03/2023
© AP Photo / Paul Sakuma Ο δημοσιογράφος Seymour Hersh. Φωτογραφία αρχείου

Ο Χερς είπε ότι δεν εξεπλάγη από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το ψήφισμα για την υπονόμευση του Nord Stream

Η άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ένα ρωσσικό ψήφισμα που ζητά τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση της τρομοκρατικής ενέργειας δεν προκαλεί έκπληξη, δήλωσε ο Seymour Hersh, ο συγγραφέας της έρευνας για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, σε συνέντευξή του. με το RIA Novosti.
.
“Φυσικά. Γιατί το χρειάζονται; Τι άλλο περιμένατε από αυτούς; Αν ήταν διαφορετικά, θα ήταν είδηση. <…> Αποδείχθηκε ενδιαφέρον με τη Βραζιλία”, τόνισε ο Χερς.
.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ενέκρινε το ρωσσικό σχέδιο ψηφίσματος για τη σύσταση διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το έγγραφο δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων λόγω της θέσης των δυτικών χωρών. Η Ρωσσία , η Κίνα και η Βραζιλία ψήφισαν υπέρ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελβετία, ο Ισημερινός, η Ιαπωνία, η Αλβανία, η Γκαμπόν, η Γκάνα, η Μάλτα, η Μοζαμβίκη και τα ΗΑΕ απείχαν, κανείς δεν ψήφισε κατά.
.
Η Κίνα λυπάται που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ενέκρινε ρωσσο-κινεζικό ψήφισμα σχετικά με μια διεθνή έρευνα για τις επιθέσεις στο Nord Stream. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Geng Shuang.

Σημείωσε ότι το Πεκίνο υπολογίζει σε μια αμερόληπτη έρευνα για την έκρηξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.

«Αυτό το κακόβουλο σαμποτάζ επηρεάζει την ασφάλεια όχι μόνο της ευρωπαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας, διεθνικής υποδομής. Είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών <> μια αντικειμενική, αμερόληπτη και επαγγελματική διερεύνηση του τι συνέβη, ώστε οι πληροφορίες για τα αποτελέσματά της να δημοσιευτούν το συντομότερο δυνατό και οι δράστες να λογοδοτήσουν». τόνισε ο διπλωμάτης.

……………………………………

Σχετικά για τους Nord Stream

………………………………………………………………………………………………………………….