Ο SCO θα συμβάλει στην αλλαγή της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζανγκ Μινγκ. Φωτογραφία: newsru.cgtn.com

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) Zhang Ming είπε ότι η ένωση θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης διεθνούς συνεργασίας. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 28 Μαρτίου, αναφέρει το TASS.

«Υποτίθεται ότι θα επικεντρωθεί σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τη διασφάλιση της ανθρώπινης ευημερίας, ανάπτυξης και ασφάλειας. Ο Οργανισμός καθοδηγείται από τους κοινούς στόχους της δημιουργίας πιο δίκαιης και αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας». είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο στο περιθώριο του Ασιατικού Φόρουμ Boao στο Χαϊνάν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, στην τρίτη δεκαετία της ανάπτυξης του SCO, το έργο της αύξησης της αποτελεσματικότητας των προσπαθειών για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας στο πλαίσιο της δυναμικής της παγκόσμιας διαδικασίας μετασχηματισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τόνισε ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, «προωθώντας σθεναρά το «πνεύμα της Σαγκάης» και υποστηρίζοντας σταθερά την πολυμερή διπλωματία».

«Η SCO είναι μια πλατφόρμα πολυμερούς συνεργασίας. Με γνώμονα το «Πνεύμα της Σαγκάης», τα κράτη μέλη τηρούν τις αρχές της μη ευθυγράμμισης, της μη αντιπαράθεσης και της μη κατεύθυνσης κατά τρίτων χωρών». Ο Ζανγκ Μινγκ συνέχισε.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας, οι χώρες της SCO επιμένουν στην ειρηνική διευθέτηση των περιφερειακών συγκρούσεων και των διακρατικών διαφορών με πολιτικά μέσα στην πλατφόρμα του ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη του οργανισμού έχουν επανειλημμένα δηλώσει στις δηλώσεις των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών και σε άλλα έγγραφα για την ανάγκη προώθησης της οικοδόμησης ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων.

«Η SCO θα συμβάλει στην οικοδόμηση διεθνών σχέσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, την ειλικρίνεια και τη δικαιοσύνη, την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, καθώς και την προώθηση της ιδέας της οικοδόμησης μιας κοινότητας κοινής μοίρας». εξήγησε ο Ζανγκ Μινγκ.

Διευκρίνισε ότι ο οργανισμός έχει αναπτύξει καλές δυνατότητες για επέκταση και εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα ευθύνης του συλλόγου.

«Το SCO έχει συσσωρεύσει σημαντικό οικονομικό και επενδυτικό δυναμικό, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας στον τομέα της ευθύνης του οργανισμού». αυτός είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι με φόντο τις αυξανόμενες αναταράξεις στη διεθνή σκηνή και λαμβάνοντας υπόψη πολλές αβεβαιότητες στο τρέχον στάδιο της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι περιφερειακοί οργανισμοί έρχονται στο προσκήνιο.

Από αυτή την άποψη, ο ρόλος της SCO ως αποτελεσματικού πολυμερούς μηχανισμού στην ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ των κρατών της περιοχής θα αυξάνεται συνεχώς. – αυτός είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οργανισμός εργάζεται σε διάφορα έργα στον τομέα των οικονομικών, των μεταφορών, της ενέργειας και της βιομηχανίας, της γεωργίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Ο συνεπής σχηματισμός μιας νομικής βάσης για τη συνεπή εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης στο SCO βρίσκεται σε εξέλιξη». κατέληξε ο Ζανγκ Μινγκ.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………..