Η Ρωσσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία …

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν: κάνουμε αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες.

Ο Πούτιν είπε ότι μια εγκατάσταση αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων θα κατασκευαστεί στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου

Η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να τοποθετήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 .
“Από τις 3 Απριλίου ξεκινάμε την εκπαίδευση πληρωμάτων. Και την 1η Ιουλίου ολοκληρώνουμε την κατασκευή μιας ειδικής εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας”, είπε ο Πούτιν.
.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσσία έχει ήδη βοηθήσει τη Λευκορωσία να επανεξοπλίσει αεροσκάφη. Επιπλέον, το πυραυλικό σύστημα Iskander παραδόθηκε στο Μινσκ. Ο Πούτιν σημείωσε ότι τα όπλα θα αναπτυχθούν χωρίς να παραβιάζονται οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις.
.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν, ο λόγος για ένα τέτοιο βήμα ήταν η ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Λευκορωσία είχε ζητήσει εδώ και καιρό να φιλοξενήσει ρωσικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα κάνει αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. RIA Novosti

…………………………………………………………………………………………………………….