Oscar Lafontaine: Ο πραγματικός επιτιθέμενος είναι οι ΗΠΑ, απειλούν όλο τον κόσμο

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όσκαρ Λαφοντέν. Στιγμιότυπο οθόνης βίντεο

Στην ουκρανική σύγκρουση, ο πραγματικός επιτιθέμενος είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλομανία τους απειλεί τη Ρωσία. Αυτή τη δήλωση έκανε στον αέρα του επίσημου γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού Das Erste ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, γράφει το Focus .

«Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο. Ο υπουργός άμυνας τους ( Lloyd Austin ), τον οποίο αναφέρω πάντα ως υπουργός Πολέμου, το είπε ο ίδιος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να πολεμήσουν έως ότου η Ρωσία δεν είναι σε θέση να διεξάγει τέτοιες εχθροπραξίες. Ο Λα Φοντέν προβλέπει.

Ο αριστερός πολιτικός είναι πεπεισμένος ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά προκάλεσε τη Μόσχα.

«Κανένα κράτος δεν θέλει να βάλει ένα μαχαίρι στο λαιμό του», εξήγησε. «Είναι απαράδεκτο να τοποθετούνται πυραύλους στα σύνορα μιας πυρηνικής δύναμης».

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κάνουν σε άλλες χώρες αυτό που δεν θα ήθελαν να τους κάνουν. Ο Λαφοντέν υπέγραψε το «Μανιφέστο για την Ειρήνη», που συνέταξαν η σύζυγός του, η αριστερή πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ και η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Άλις Σβάρτσερ .

«Δεν θέλουμε η Γερμανία να συνεχίσει να παρασύρεται σε εχθροπραξίες… Ως εκ τούτου, η προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης πρέπει να σταματήσει… Πρέπει να σταματήσει ο θάνατος ανθρώπων. Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα Τηλεφώνησε.

Ο πολιτικός χαρακτήρισε παράλογες τις ιστορίες ότι μετά την Ουκρανία ο επικεφαλής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα εισέβαλε στα κράτη της Βαλτικής. Είναι πεπεισμένος ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα εισέλθει στο έδαφος εκείνων των κρατών όπου βρίσκονται τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Θεωρεί επίσης μη ρεαλιστικό ότι ο Πούτιν θα επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία:

«Νομίζω ότι είναι απολύτως λάθος όταν λένε ότι η Κριμαία πρέπει να ανακαταληφθεί. Σε αυτή την περίπτωση, άλλοι 100 χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν.

Προπαγάνδα αποκαλεί ο Λαφοντέν τους ισχυρισμούς ότι είναι αδύνατη η διαπραγμάτευση με τον Πούτιν.

«Αυτό είναι αντικειμενικά ψευδές»,  τονίζει. Η συμφωνία σιτηρών απέδειξε ότι ο διάλογος είναι εφικτός, διότι χωρίς τη συγκατάθεση του επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τον τόνο του αρθρογράφου του Focus, Axel Wolfsgruber , οι συντάκτες του περιοδικού δεν συμφωνούν καθόλου με τον Lafontaine και συνεχίζουν να υπερασπίζονται την πορεία προς τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας. Παραθέτει τον δεύτερο συμμετέχοντα στην τηλεοπτική συζήτηση, τον εμπειρογνώμονα εξωτερικής πολιτικής του CDU, συνταξιούχο συνταγματάρχη Roderich Kizewetter , ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ο Ρώσος πρόεδρος που ξεκίνησε την κλιμάκωση.

«Η διακοπή των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία δεν αποτελεί επιλογή, επειδή ο κηρυγμένος πόλεμος στόχος του Πούτιν είναι να εισβάλει στη Μολδαβία και στα κράτη της Βαλτικής μετά την Ουκρανία. Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την περίπτωση, η Γερμανία γίνεται αυτόματα συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο. – χωρίς δισταγμό, συνθέτει ο Kizevetter.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………