Λαβρόφ: Σε πανικό οι ΗΠΑ λόγω του ρωσσικού ψηφίσματος για τον Nord Stream στον ΟΗΕ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θέση της διαρροής στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream - RIA Novosti, 1920, 23/03/2023
© Φωτογραφία : Kustbevakningen Εντοπισμός διαρροής στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. Φωτογραφία αρχείου
 ΑΛΦΕΙΟΣ : Σχετικά για NORD STREAM
Ο Λαβρόφ έκανε λόγο για «νευρική» αντίδραση των ΗΠΑ στο ψήφισμα για τον Nord Stream

«Φόβος πανικού»: Ο Λαβρόφ μίλησε για την αντίδραση των ΗΠΑ στο ψήφισμα για τον Nord Stream

Η Ρωσσική Ομοσπονδία θα αναζητήσει την αλήθεια στην κατάσταση με την έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream, δήλωσε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρει το RIA Novosti
.
«Θα αναζητήσουμε την αλήθεια», είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπουρούντι.
.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο ΟΗΕ θα συνειδητοποιήσει την ευθύνη του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, «η οποία κατέστρεψε μια κρίσιμη υποδομή από την οποία εξαρτιόταν σε αποφασιστικό βαθμό η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ».
.
“Ως εκ τούτου, υποβάλαμε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να οργανώσει μια αμερόληπτη, αντικειμενική, διαφανή έρευνα με την ευρεία συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων. Μας υποστηρίζει η Κίνα”, είπε ο Ρώσσος υπουργός.
.
Ταυτόχρονα, ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν «πολύ νευρικά και η συμπεριφορά τους μοιάζει με «φόβο πανικού», η Ουάσιγκτον άρχισε να συγκροτεί μια ομάδα χωρών μαζί με τους συμμάχους της, που αναμένουν ότι θα καταψηφίσουν το ρωσικό ψήφισμα.
.
“Δεν αποκλείω ότι θα καταφέρουν ακόμη και να πάρουν αρκετές ψήφους για να μπλοκάρουν αυτήν την πρωτοβουλία. Στη συνέχεια θα υπογράψουν ότι έχουν κάτι να κρύψουν, τότε θα επιβεβαιωθεί η αντικειμενικότητα των δεδομένων που παρουσίασε ο Σέιμουρ Χερς”, πρόσθεσε .

………………………………………………………………………………………….