Λαβρόφ: θετική δυναμική στους στρατιωτικούς και τεχνικούς δεσμούς με το Μπουρούντι

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
© Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών/TASS

Ο Λαβρόφ επισημαίνει θετική δυναμική στους στρατιωτικούς και τεχνικούς δεσμούς με το Μπουρούντι

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μπουρούντι Άλμπερτ Σινγκίρο επεσήμανε ότι «και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ενισχύσουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση σε αυτούς τους τομείς».

ΣΟΧΙ, 23 Μαρτίου. /TASS/. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε θετική δυναμική στον τομέα της στρατιωτικής και στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με το Μπουρούντι.

“Έχουμε καλές επαφές στη γραμμή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Οι εκπρόσωποι του Μπουρούντι παραδοσιακά συμμετέχουν στις ετήσιες ειδικές συνεδριάσεις των ανώτατων εκπροσώπων που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας. Υπάρχει μια θετική δυναμική στον τομέα των στρατιωτικών και στρατιωτικοτεχνικών δεσμών”, η Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης επεσήμανε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του από το Μπουρούντι Άλμπερτ Σινγκίρο.

«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε, όπως έχω ήδη πει, το νομικό πλαίσιο των σχέσεών μας, μεταξύ άλλων στον τομέα της ειρηνικής πυρηνικής ανάπτυξης, της υγειονομικής περίθαλψης, της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη δικαιοσύνη, τις εργασιακές δραστηριότητες», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μπουρούντι Άλμπερτ Σινγκίρο επεσήμανε ότι «και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ενισχύσουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση σε αυτούς τους τομείς». «Το Μπουρούντι είχε πάντα καλές σχέσεις με τη Ρωσία στον τομέα του στρατιωτικού εξοπλισμού, του στρατιωτικού υλικού και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα», είπε.

………………………..

 

……………………………………………………………………………………………………….