Ο Μεξικανός πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να λογοδοτήσουν για την ανατίναξη του Nord Stream

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Εικονογράφηση: AP Photo/Marco Ugarte

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel López Obrador, σχολιάζοντας την έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που επικρίνει τις μεξικανικές αρχές, είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει πρώτα από όλα να απαντήσει στις κατηγορίες για υπονόμευση του Nord Stream και όχι να αξιολογήσει την κατάσταση σε άλλες χώρες.

«Είναι καθαρή πολιτικοποίηση… Είναι σαν να τους αξιολογούμε όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα: Γιατί δεν αφήνετε ελεύθερο τον Ασάνζ ; Αν μιλάτε για δημοσιογραφία και ελευθερία, γιατί ο Ασάνζ είναι στη φυλακή;»  είπε ο Μεξικανός ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την κυβέρνησή του.

Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον, αξιολογώντας τις πράξεις βίας σε άλλες χώρες, πρέπει η ίδια να απαντήσει στις κατηγορίες για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.

Γιατί ένας βραβευμένος αμερικανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση σαμποτάρει έναν αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη; – ρώτησε.

Ο López Obrador επέστησε επίσης την προσοχή στην κατάσταση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ .

«Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ λέει ότι θα συλληφθεί, προφανώς σήμερα, πιθανώς για έρωτες. Αν συμβεί αυτό, όλοι θα καταλάβουν γιατί – είμαστε ενήλικες. Για να μείνει μακριά από τα ψηφοδέλτια, – τόνισε ο Μεξικανός ηγέτης.

Εξήγησε ότι οι δηλώσεις του έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα βλέπουν πλέον τους εαυτούς τους ως κυβέρνηση ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας.

Πηγή

……………………………

Σχετικά για NORD STREAM

……………………………………………………………………………………………………