Το Λονδίνο στέλνει στο Κίεβο πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου. Λαβρόφ: Με αυτό, το Λονδίνο τελικά έχασε τις ακτές του

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: topwar.ru

Το Κίεβο θα λάβει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο από το Λονδίνο

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Άναμπελ Γκόλντι επιβεβαίωσε τη μεταφορά πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία. Αυτό, όπως σήμερα, 21 Μαρτίου, σύμφωνα με το RIA Novosti, είπε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του τμήματος απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλίου.

«Μαζί με την παροχή στην Ουκρανία με μια μοίρα αρμάτων μάχης Challenger 2, θα προμηθεύουμε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων οβίδων που διαπερνούν θωράκιση που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο». είπε η Γκόλντι.

Η EADaily υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί Ναζί άρχισαν να χρησιμοποιούν απεμπλουτισμένο ουράνιο σε κοχύλια υποδιαμετρήματος διάτρησης θωράκισης λόγω της έλλειψης πυκνότερου βολφραμίου. Τη δεκαετία του 1970, τη σκυτάλη πήραν οι Αμερικανοί, που ετοιμάζονταν να πολεμήσουν τα σοβιετικά τανκς. Επί του παρόντος, τα αντίστοιχα πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, καθώς και στο βρετανικό Challenger 2.

Την ερώτηση σχετικά με τα σχέδια του βρετανικού υπουργείου Άμυνας Άναμπελ Γκόλντι έθεσε ένα μέλος της Βουλής των Λόρδων Ρέιμοντ Χέρβεϊ Τζόλιφ , ο οποίος κάθεται στην Άνω Βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 του περασμένου αιώνα.

«Θέλω να ρωτήσω την Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας εάν κάποιο από τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία περιέχει απεμπλουτισμένο ουράνιο», – αυτός είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός του βρετανικού υπουργείου Άμυνας κατονόμασε και τον σκοπό της προμήθειας τέτοιων πυρομαχικών.

«Τέτοια βλήματα είναι πολύ αποτελεσματικά για την καταστροφή σύγχρονων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού». είπε η Γκόλντι.

Επίσης για σχετικούς λόγους τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας στις 21 Μαρτίου.

…………………………………………………………………………………………………………………