Ρουμανία. Βουλευτές ζητούν έξοδο από το ΝΑΤΟ. Μόνο η ουδετερότητα θα σώσει από τον πόλεμο !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου Mihai Laska. Εικονογράφηση: noi.md

Ρουμάνοι βουλευτές απαιτούν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ: Μόνο η ουδετερότητα θα σώσει από τον πόλεμο

Στη ρουμανική Βουλή άρχισαν και πάλι να μιλάνε για ουδετερότητα και ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Ο βουλευτής Μιχάι Λάσκα απευθύνθηκε στους συναδέλφους του στο Βουκουρέστι και στο έθνος σήμερα, 21 Μαρτίου, αναφέροντας ότι η χώρα ωθείται σε στρατιωτική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε διπλή κατοχή – στρατιωτική και μη.

«Αγαπητοί Ρουμάνοι! Αυτοί που προσπαθούν να μας χρησιμοποιήσουν ως τροφή για τα κανόνια στον κατακτητικό τους πόλεμο είναι οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι που σφετερίστηκαν την εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθιέρωσαν τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποδούλωση της Δυτικής Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά την πτώση του κομμουνισμού επέβαλαν τη στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική κυριαρχία τους στις χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ». — είπε η επιλογή του λαού.

Ο Λάσκα εξήγησε ότι η λεγόμενη στρατιωτική κατοχή είναι συνέπεια της ένταξης της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και της ξένης στρατιωτικής παρουσίας στο έδαφος της χώρας. Το μη στρατιωτικό είναι οικονομικό, καθώς και πολιτιστικό και γνωστικό.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα αιματηρό πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014. Οι ΗΠΑ διέταξαν και ενθάρρυναν τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αμάχων στο Ντονμπάς σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη Ρωσία σε αντίδραση. Και μόνο μετά από οκτώ χρόνια συνεχών βομβαρδισμών κατά του άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς, η Ρωσία αντέδρασε». πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ο πολιτικός δήλωσε ότι πίσω από αυτόν τον πόλεμο κρύβονται οι μεγάλοι του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, οι «κύριοι του χρήματος», οι συντάκτες της Μεγάλης Επαναφοράς, με εμμονή στην εγκαθίδρυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτές οι δαιμονικές δυνάμεις βρίσκονται στην απαρχή της ψευδοπανδημίας, του μύθου της «θέρμανσης του πλανήτη», της ολοκληρωτικής ψηφιοποίησης της κοινωνίας, της εγκληματικής ιδέας των «έξυπνων πόλεων», της τεχνολογίας 5G ως όπλο μαζικής καταστροφής, της κατάργησης των μετρητών και η σχεδιαζόμενη καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας.

«Αυτό το απαίσιο σχέδιο έχει διπλό σκοπό: ερήμωση και έλεγχος. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο παρασύρεται η Ρουμανία, είναι ένα άλλο στοιχείο στο σχέδιο των αποκρυφιστικών δυνάμεων που έχουν εμμονή με τη μείωση του πληθυσμού της Γης. Μεταξύ μαζικής δολοφονίας από τη χορήγηση ορού δολοφονίας με πρόσχημα την ψευδοπανδημία «Covid-19» και μαζικής δολοφονίας στον πόλεμο, η διαφορά είναι μόνο στη μέθοδο, όχι στον στόχο. Η απάντηση στην ερώτηση «Γιατί η Ρουμανία παρασύρεται σε αυτόν τον άδικο πόλεμο;» θα πρέπει να είναι σαν ένα κρύο νηφάλιο ντους για κάθε Ρουμάνο. Για τον απλούστατο λόγο ότι η χώρα μας είναι μέλος του ΝΑΤΟ». τόνισε ο Λάσκα.

Κατά τη γνώμη του, η ένταξη της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ ήταν ένα μοιραίο στρατηγικό λάθος, όπως και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή είχε στόχο να εξαπολύσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως έναυσμα για αυτή τη στρατιωτική σύγκρουση. Δήλωσε ότι οι δυτικοί στρατηγοί έχουν δείξει μια ιδιαίτερη ικανότητα να χειραγωγούν τα ιστορικά μας τραύματα και να τροφοδοτούν τον μύθο του «ρωσικού κινδύνου» προκειμένου να μας παρασύρουν σε μια παγίδα».

«Οι νομοθετικές πράξεις που εγκρίθηκαν πριν από δύο εβδομάδες από το ρουμανικό κοινοβούλιο δίνουν το ελεύθερο χέρι στη διοίκηση του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το εθνικό έδαφος της χώρας σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η πρώτη προϋπόθεση για να αποτραπεί η είσοδος της Ρουμανίας στον πόλεμο είναι η καταγγελία της ενταξιακής συμφωνίας στο ΝΑΤΟ. Κάνω έκκληση στους Ρουμάνους βουλευτές, που δεν αδιαφορούν για την τύχη της χώρας, να κινήσουν επειγόντως μια νομική διαδικασία για την καταγγελία όλων των διεθνών υποχρεώσεων της Ρουμανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η δεύτερη προτεραιότητα έκτακτης ανάγκης για τη Ρουμανία είναι μια ισχυρή απαίτηση για όλα τα ξένα στρατεύματα να εγκαταλείψουν τη χώρα μας χωρίς καθυστέρηση. Η τρίτη προϋπόθεση για να αποτραπεί η σύγκρουση της Ρουμανίας στον πόλεμο είναι η ουδετερότητα. Θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός συνταγματικός κανόνας και πίστη κάθε πατριώτη». Ο Μιχάι Λάσκα συνόψισε την έκκληση.

Σύμφωνα με την EADaily , έχουν ήδη εκφραστεί απόψεις στο ρουμανικό κοινοβούλιο νωρίτερα ότι η χώρα, η οποία τώρα παρέχει βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου με τις βιαστικές του ενέργειες, μπορεί να επιφέρει καταστροφή στον εαυτό της. Σύμφωνα με τη βουλευτή Αναμαρία Γαβρίλα , το Βουκουρέστι πρέπει να μείνει μακριά από τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, ώστε να μην μπει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και να μην θέσει σε κίνδυνο τη δική του ασφάλεια.

Από το βήμα της νομοθετικής συνέλευσης δήλωσε ότι το Πεντάγωνο θέλει να αποκτήσει μια αποδυναμωμένη Ρωσία, αλλά «ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα γίνει στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών ή στο έδαφος της Ρωσίας, θα πάει στο έδαφος της Ρουμανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», η οποία σαφώς θα ηττηθεί.

……………………………………………………………………………………………………………………