Η Gazprom σημείωσε ιστορικό ρεκόρ ημερήσιων προμηθειών φ/α στην Κίνα στις 20 Μαρτίου

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
© Yuri Smityuk/TASS

Η Ρωσία εξήγαγε το ρεκόρ 15,5 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia στα τέλη του 2022

Η Gazprom σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ για ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στις 20 Μαρτίου, έχοντας ανταποκριθεί στο αίτημα της κινεζικής πλευράς, το οποίο υπερέβαινε σημαντικά τις ημερήσιες υποχρεώσεις βάσει της σύμβασης, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS

“Στις 20 Μαρτίου, η προσφορά της κινεζικής πλευράς για ρωσική προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia υπερέβη σημαντικά τις ημερήσιες συμβατικές υποχρεώσεις. “Η Gazprom εκπλήρωσε τους απαιτούμενους όγκους και σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ για την ημερήσια προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα”, ανέφερε η δήλωση. .

Οι παραδόσεις γίνονται σύμφωνα με μια διμερή μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς και πώλησης φυσικού αερίου μεταξύ της Gazprom και της CNPC, σημείωσε η εταιρεία.

Η Ρωσία εξήγαγε το ρεκόρ 15,5 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia στα τέλη του 2022. Ταυτόχρονα, ο συνολικός όγκος των εξαγωγών της Gazprom στην Κίνα τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φτάσει τα 48 δις κυβικά μέτρα ετησίως και λαμβάνοντας υπόψη τον προγραμματισμένο αγωγό διέλευσης φυσικού αερίου μέσω της Μογγολίας – περίπου 100 δις κυβικά μέτρα ετησίως, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Alexey Miller.

……………………………………………………………………………………………….