Γαλλία. Ένας εναντίον όλων των Γάλλων !! Ο Μακρόν “ψήφισε” μόνος του κι έφαγε 2 προτάσεις μομφής στη Βουλή ! Για να δούμε… τη Γαλλική δημοκρατία !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί των προτάσεων μομφής. Για να πέσει η κυβέρνηση, η πρόταση μομφής θα πρέπει να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να συγκεντρώσει 287 ψήφους. 
.
Οι συνταγματικές ακροβασίες για την υιοθέτηση του συνταξιοδοτικού έχουν κάνει πολλούς να μιλούν για πρόβλημα Δημοκρατίας, καθώς το κλίμα πλέον είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση Μακρόν και η πλειονότητα της γαλλικής κοινωνίας είναι αντίθετη με το νομοσχέδιο.
.
Ο Μακρόν, ένας μόνος του εναντίον όλων των Γάλλων, με προεδρικό διάταγμα, “ψήφισε” το συνταξιοδοτικό και το μελλοντικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κρέμεται από 287 ψήφους !! Δηλαδή, εκατομμύρια Γάλλων περιμένουν να τους σώσουν 287, μετρημένοι στα δάκτυλα, βουλευτές τους !! Είναι δημοκρατία αυτή ;;
.
Γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα εργασίας και ζωής, δεν έγινε ένα δημοκρατικότατο δημοψήφισμα, να δει ο Μακρόν και οι βουλευτές πόσα απίδια πιάνει ο σάκος ;; Αλλά τι να λέμε τώρα !! Έχουν στήσει τόσο καλά το έργο … “δώστε μας την εντολή, να σας κάνουμε αυτά που θέλετε” , λένε όλοι σε όοοολες τις “κρατοδημίες” και μόλις εκλεγούν γίνονται κρατοδήμιοι οι … “δημοκράτες” !!

………………………………………………………………………………………………