Μεντβέντεφ: Το ένταλμα του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Πούτιν θα είναι χρήσιμο στην τουαλέτα

News

Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Εικονογράφηση: Flickr/focus.ua

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της διαμεσολαβήτριας των παιδιών Maria Lvova-Belova. Έτσι σχολίασε την απόφαση του ΔΠΔ ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο από χαρτί υγείας.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το έγγραφο»,  έγραψε ο Μεντβέντεφ στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο Twitter.

Το Προδικαστικό Τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) στη Χάγη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσσίδα Συνήγορο του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα. Ο Πρόεδρος “δεν άσκησε τον κατάλληλο έλεγχο στους πολιτικούς και στρατιωτικούς υφισταμένους που διέπραξαν ή επέτρεψαν τη διάπραξη αυτών των πράξεων και που ήταν υπό την αποτελεσματική εξουσία και τον έλεγχό του”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΠΔ Πιοτρ Χοφμάνσκι .

Σύμφωνα με την EADaily , η είδηση ​​έχει ήδη σχολιαστεί στο Κρεμλίνο.

«Θεωρούμε την ίδια τη διατύπωση του ερωτήματος εξωφρενική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αυτού του δικαστηρίου και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας Τύπου  του Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

……………………………………………………………………………………………………